Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Seepsula Oy, Sjöblom ja liivijengit

jormas: Ihmiset vetävät herneitä nenään milloin mistäkin. Näin ei kuitenkaan tapahdu kaikille samoista asioista, sillä pari päivää sitten hieraisin silmiäni lukiessani, että Perussuomalaisten Eetu Niemelä erosi valtuustoryhmästään, kun kollega Pasi Huuhtasella on kilpa-ajoneuvossaan Seepsula Oy:n mainokset.

Hyrylän seutu on niin pieni kokonaisuus, joten lähestulkoon jokaisesta asiasta saa aasinsillan kautta kytkennän lähes mihin tahansa, jos sille on mielestään tarvetta. Julkisuus on myös taattua, kun sen kytkee tavalla tavalla tai toisella Sjöblomin sukuun. Jota harva edes julkisesti puolustaa, sillä otsaan saa oitis "Sjöblomin miehen" leiman. Minulle kelpaa sekin, sillä puolustin Sjöblomeja jo koulussa, kun joskus "joku tuoksahti" hieman lehmälle, kun oli tultu hakemaan lisäoppia navettavaatteet päällä.

Olemme laittaneet Soiniityntien sillan pieleen roska-astian, sillä sen kupeessa on karttoihin Tuusulan kunnan myötävaikutuksella merkitty uimapaikka. Ei siis uimaranta vaan -paikka, jotta kunnan ei tarvitse kantaa vastuuta. Mutta lempimässä, piknik-retkellä, kalassa ja uimassa siinä käydään kesän mittaan eräänkin kerran. Poliisikoiratkit pulahtavat vilvoittelemaan silloin tällöin, kun aurinko oikein kuumottaa turkkia virkatehtävissä.

Kun luin Keskarin jutun, tuli mieleen, että kuinkahan nyt onkaan oman jääviyteni laita kuntakehityslautakunnan jäsenenä, sillä roska-astian käymme tyhjentämässä Sjöblomien luvalla Senkkerimäen kiviainestehtaan sekajätteen vaihtolavalle. Ja tästä kiitollisena olemme laittaneet kuvan mainoksen ilman Seepsula Oy.n lupaa.

Kytkentä tulee koska olen Elämän tähden ry:n puheenjohtaja, joka omistaa jäteastian sekä maan, jolla "pönttö" sijaitsee. Kun on nurja mieli ja oman astian pohjalla yhtä ja toista sakkaa, se voi läikähtää yli mistä tahansa lisäkuormasta. Asialle ei tapauksessani lienisi eduksi sekään, että mainitsemani yhdistyksen tarkoitus on ihmisten, eläinten ja kasvien hyvinvoinnin lisääminen. Joskus nimittäin näyttää olevan tärkeintä voida pahoin.

Mutta että oikein erota omasta ryhmästä siksi, kun kollegalla on kilpurissa väärän firman mainokset, on mittareillani eräänlainen huippu sekin. Oman poliititsen jengini ei tarvitse onneksi jäteastiamme mainoksen vuoksi erota valtuustoryhmästään, sillä en itse kuulu siihen, kun en ole valtuutettu. Vaan mainitun kuntakehityslautakunnan jäsen. Jota en aio jättää roska-astian vuoksi.

Mutta entäpä sitten tämä? Seepsula Oy lahjoitti 2000 turvaliiviä. Tuusulaan tuli siis kyseisen firman toimesta 2000 liivijengiläistä, jotka arvatenkin kulkevat vähintääkin silloin tällöin firman tunnukset liiveissään. Jos nyt joukossa sattuu olemaan luottamushenkilöiden lapsia, kuten oletettavaa on, niin ovatko hekin jäävejä päättämään Sjöblomeja lähellä olevista asiosta?

.........

Ei kommentteja: