Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 6. maaliskuuta 2018

Maassa maan tavalla

jormas: Meidän Thaikotimme yhteisössä on 1500 asuntoa, Sonja Recidense-hotelli ja paljon muuta Harvian höyryhuoneineen, ravintoloineen sekä klubirakennuksineen. Moni vakituisemmin tai pitempään asuva on tullut tutuksi ja joiden elämää ja arkea tulee seurattua.

Seven Seasissa on lemmikkieläinten pitokielto, kuten useissa condoissakin. Silti olemme nähneet silloin tällöin vähintään vilauksen naisesta ja hänen koirastaan. Mielessä on pyörähdellyt, että kuinkahan hän mahtaa koira-asiansa hoitaa esimerkiksi vartijoiden ja muun henkilökunnan kanssa?

Tänään selvisi siitä osa, kun nainen käveli aamulenkillämme vastaan koiraa taluttaen ja taakseen vilkuillen. Sillä perässä tuli lähellä olevien talojen neljä yhteisökoiraa kovin kiinnostuneina, että mikä tämä reviirirajojen loukkaaja oikein on, kun sillä ei ole hanskassa tai tassuissa edes maan koiratavat? Vaan se pitää kaulassaan jotain narua ja vetää mukanaan ihmistä. Suunnilleen kohdallamme rouva koppasi koiransa hätääntyneenä syliinsä ja samassa huomasin kuvituskuvan tapaisen repun rouvan vatsan päällä.

Annoimme hänen ymmärtää, "että ollos huoleton", hoidamme omalla reviirillään olevat kylän koirat. Kuten hoidimmekin, sillä mukanamme kulkee aina kulku-, katu- ja kotikoirien lahjontapussi.

Joka tapauksessa oli hauskaa ajatella, että vatsan päällä piilossa rouva salakuljettaa koiraansa sisään sekä ulos ja kyseessä on yhteisömme sala-asukas. Vähän samaa määräyksistä piittaamattomuutta, kuin aikoinaan keinobeachillamme salaa uimassa käynyt "allaskoiramme". 

Koira saattaa olla täältä adoptoitu tai viimeisen päälle jalostettu, joka on tullut muualta ja menee takaisin. Näitä ees taas kulkijoita olen joskus ihmetellyt, että lieneekö koiran etu tai edes mielen mukaista lomamatka täällä. Sillä kovin helppoa ei täällä ole kiinni pidettävän farangikoiran elämä. Jota vapaana olevat, maan tapojen mukaan elävät, paikalliset heimoveljet eivät hevin katsele suopein silmin. Niiden kadulla opitut selviytymistaidot ovat myös sen mukaiset, että pahimmillaan vieras, turistikoira tai paikallinen, saattaa päästä hengestään. 

Ei kommentteja: