Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 11. tammikuuta 2018

Henkimaailman hommia

jormas: Eilen julkaisin jossakin pari kuvaa viereisen, tyhjän tontin hylätystä henkien talosta, jonka olivat kaataneet vandaalit, tuuli tai aluetta laitumenaan pitävät buffalot, joksi paikallinen lavataksikuski karjalaumaa nimitti.

Iltapäivällä lueskelin sitten hengistä enemmänkin, joiden innoittamana lähdin päiviksen kanssa kunnostamaan tai ainakin nostamaan pystyyn ja siivoamaan vaatimattomien henkien vaatimattoman kodin.

Luin myös, että henget eivät liity buddhalaisuuteen, vaan henkien palvontaan. Ja on olemassa erityiset, nimetyt henget, jotka suojelevat muun muassa eläimiä.

Kun karjan kanssa keskustelemisen lisäksi olemme ottaneet siipiemme suojaan autiolla tontilla asustavat kolme koiraa antamalla niille joka aamu vähintään makupalat, niin kai meidän on huolehdittava myös niiden hengen ravinnostakin. Tai ainakin parannettava sen saamisen edellytyksiä.

Joten henkimaailman maja on taas asumiskunnossa, jollaisena sen aiomme pitääkin ainakin tämän reissun ajan.

Eilisessä sosiaalisen median pengonnassa tarttui haaviini monen monta maukasta henkimaailman juttua, joten omien löpinöiden sijaan jaan teille yhden. Joten olkaa hyvät, linkin takana: https://reissaustajaruokaa.wordpress.com/2016/06/01/henkien-talon-vihkimisseremonia-thaimaassa/

Ei kommentteja: