Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Aamulla laitamme balansiin fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia

jormas: Tästä aiheesta on tullut kirjoitettua jokunen kerta. Mutta kuten Nata aikoinaan sanoi toimittajalle päihdeleirillä: "Aina jotain takkiin tarttuu", niin niin mekin löydämme jokaiselta, sinällään samalta reippaan kolmen kilsan lenkiltä aina jotain uutta.

Kahtena aamuna kuvasin kaikki silmiin sattuneet katujen varren kukat, jonain toisena aamuna tein saman joillekin roskakasoille ja kolmantena koirille. 

Varmaankin viikon verran, 5 minuuttia per päivä meni, kun kunnostimme henkien vaatimatonta asumusta. Emmekä keksineet kuka aina kaatoi tikkaat ja kuka juomapullot pilleineen. 

Mutta ajan kanssa monet asiat selviävät eikä tarvitse kaikesta syyttää henkiä. Tikkaiden kaatamiseen saattaa syyllinen olla alueen buffalolauma.
Muovipullojen kaatamisen sylttytehdas ehkä selvisi eilen, kun koko henkien majan oli valloittanut varpusparvi.

Pitäisi niidenkin ymmärtää olla varovaisia, sillä kyseessä on kuitenkin eläinten suojeluhengille kunnostamamme asumus.

Mutta kuten oravakin tekee katastrofin varalle useammankin pesän, mekin otimme työn alle varakodin vieraan maailman eläjille. Sitä paitsi eihän sitä koskaan tiedä kuka tulee kylään, joten vierasmajalle saattaa olla hengilläkin tarvetta.

Tämä nyt työn alla oleva on oikein teräsrunkoinen ja ensimmäinen vaihe oli raivata pihaa sen verran, että pääsemme oikaisemaan perustaa. Sitten sinä aamuna, kun aurinko on suotuisa, otan mukaan muovipussin ja kerään pussillisen,  pari roskia ympäristöstä. Saadaan pihamaa siistiksi tai ainakin puhtaaksi. 

Kun henkimaailman hommista kirjoittelen, osa minusta odottaa jonkun tiukkapipoisen kristityn kommenttia, että nyt se jormaksen osasto on varmuudella kuumemmalla puolella tuonpuoleisessa. Että oltiin jo sillä hilkulla, kun sitä ei ole kastettu kuin lapsena. 

Mutta itse en siihen usko, vaan siihen, että henkien asuntojen siistinä pitäminen on ympäristöteko, jota omakin Luojan katsoo suopein silmin.

Ei kommentteja: