Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 9. marraskuuta 2017

Rohtoja

päivis: Thaimaassa on tarjolla rohtoja joka lähtöön. Valitettavasti vain kielimuuri estää hankkimasta parhaat dropit, joita apteekkien lisäksi on tarjolla aivan pienimmissä ruokakaupoissakin.

Uusin löytömme on käärmeöljy.
Jorma on valitellut selkäkipuaan ja tänään aamukävelyllä huomasin, että apteekinkaltaisen liikkeen edustalla oli mainos, josta lukutaidotonkin olisi ymmärtänyt, että sisällä myymälässä on jotain, joka auttaisi muun muassa selkäkipuun. Menimme kysymään tuota ihmelääkettä, mutta ensin myyjä tarjosi selkävaivaan vain perinteistä tiikeribalsamia ja muita tuttuja rohtoja. Meille kelpasi kuitenkin vain mainoksen esittelemä käärmeöljy.

Elekielen avulla yhteinen ymmärrys löytyi pian ja saimme demonstraation siitä, miten käärmeöljyä tulee ruiskuttaa kipeään paikkaan ja sen jälkeen pitää hieroa. Selkäkipu tuntui olevan hetkessä tiessään, kun vahvasti tuoksunutkin lääke poltteli Jorman selkää. Pitempiaikainen käyttökokemus puuttuu vielä, joten käärmeöljyn hoitotuloksesta ei kannata vielä sanoa mitään lopullista.

Aloen olemme aina tienneet olevan hyväksi muun muassa monenlaisiin ihovaivoihin. Täällä myydään aloegeeliä, joka tosin purkkien kyljessä annettavan informaation mukaan on tarkoitettu käytettäväksi vain auringonoton jälkeen.

Me päätimme vuosi sitten hankkia oman aloen condomme etupihan istutusten joukkoon. Kävimme puutarhamyymälässä, josta löysimme nimenomaan lääkekasvina käytettäviä aloen taimia. Ostimme niitä kaksi ja nyt ne ovat jo oikein hyvän kokoisia. Tänään tarvitsin niissä olevaa nestettä sormusten alle tulleeseen ihottumaan.
Aloe intoontui kasvamaan kotipihan palmun juurella.
Olin taas unohtanut, että sormukset kannattaa ottaa pois, kun tiskaa käsin. Kokemuksesta tiedän, että sormusten alla oleva iho menee helposti rikki ja tulehtuu, kun astianpesuainetta jää iholle. Tulehdusta hoitaakseni katkaisin pienen pätkän aloen oksaa ja puristin sen sisällä olevaa nestettä punottaviin kohtiin. Nyt jo näyttää, että tulehdus on rauhoittunut, mutta ehkä huomenna teen saman toimenpiteen uudelleen.

Onhan täältä tullut löydettyä kaikenlaista muutakin terveyttä ja hyvinvointia edistävää. Thaimaalaiset itse näyttävät harrastavan esimerkiksi nenäsuihkeen kaltaisia tuotteita, joita on myynnissä vähän joka puolella. Niiden ahkera käyttö pisti erityisesti silmään silloin, kun aloimme matkustella Thaimaassa. Kyllähän ne kieltämättä jotenkin raikastavat. Ihmiset tosin täälläkin kulkevat nykyään kännykät kourassa, joten mobiililaitteet ovat saattaneet syrjäyttää nenäraikasteet. Tämmöinen mutu-tuntuma minulla on.

Pikkuhaavoja olen viime vuodet laastaroinut monelaisin hassuin kuvin koristelluilla laastareilla, joita täällä on myytävänä. Niitä on ihan pakko ostella kotiin viemisiksikin. Meneillään olevasta trendistä riippuen laastareissa on milloin Pocemoneja, milloin Angry Birdsejä tai joitan paikallisempia animaatiohahmoja.

Ei kommentteja: