Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 31. elokuuta 2017

Valokuvaus vetää puoleensa

päivis: Olen ehkä jossain määrin luovuttaja, kun ajattelen, ettei valokuvaamisessa ole enää mitään hohtoa, kun nykyään jokaisella on kamera kourassaan. Kenellä minkäkinlaisessa puhelimessa. Lähes jokainen voi onnistua ottamaan loistavia valokuvia. Ennen niin saattoivat tehdä vain ammattilaiset tai ne, joilla on luontaisesti silmää kuvan ottamiselle.


Silti tunnen, että valokuvaaminen on jotenkin minunkin juttuni. Siitäkin huolimatta, että olen paljon laiskempi kuvaaja kuin esimerkiksi Jorma. Tiedän kuitenkin, että "ei se määrä, vaan laatu".

Uskon, etten enää koskaan rakenna neulansilmäkameraa, jolla kuvaaminen on todella hidasta. Ja siksi tulosta syntyy tosi hitaasti. Muinainen kokemus kyseisenlaisesta kamerasta jäi kuitenkin lähtemättömästi mieleen. Luulen, että pysyttelen enimmäkseen siinä samassa laitteessa kuin suurin osa muistakin nykykuvaajista: kännykkäkamerassa.

Kerran innostuin myös ajatuksesta ottaa riistakameraselfieitä. Joitakin kuvia olen ottanutkin, mutta alkuperäinen ideani taisi hieman kuivua kokoon.

Pari päivää sitten kuvasin työasioissa hyvällä järjestelmäkameralla. Käytin myös salamaa, jota en mielelläni tee. Mieluiten kuvaisin luonnonvalossa. Tällä kertaa siihen ei ollut mahdollisuutta, mutta olin kuitenkin innoissani, kun jokaisessa kuvassa valaistus tuntui olevan kohdallaan.

Kännykkäkaveralla valokuvaamisen lisäksi saatan innostua myös videoimaan. Kuvasin eilen pari lyhyttä muutaman sekunnin mittaista videota, kun keksin, että tuulta on mukava kuvata. Päätin, että alan tehdä tuulivideoita, joita nyt ainakin aluksi julkaisen Facebookissa.

Ei kommentteja: