Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 17. elokuuta 2017

Puuhapäivät

päivis: Lähipäivien aikana riittää tekemistä. Jorma jo eilisessä blogissaan vinkkasi reilun viikon päähän, jolloin meillä pidetään Myllykylän kesäjuhlat. Ennen sitä, sunnuntaina, on ravintolapäivä, jota varten on tehty valmisteluja jo jonkin aikaa.

Tänään kiersin Jorman ja Niilon kanssa kuuautolla jakamassa tekemäni ja Jorman tulostamat kyläkävelyn ja kesäjuhlan kutsut kyläläisten postilaatikoihin. Jos tottunut jakaja tekee sen puolessa tunnissa, meiltä siihen meni lähemmäs puolitoista tuntia.

Ihan tällaista postilaatikkoriviä emme kyläkierroksella tavanneet.
Ravintolapäivään on uponnut jo niin paljon rahaa, että vaikka soppamme ja leivonnaisemme menisivät hyvin kaupaksi, tuskin saamme edes omiamme pois. Sen sijaan meillä on nyt esimerkiksi kaksi styroksista kylmälaukkua, joille en ihan heti keksi tulevaa käyttöä. Nyt niistä toista tarvitaan pitämään Liisan tekemät suklaaleivonnaiset kylminä ja juuri ennen "ravintolan" avaamista keitetty keitto lämpimänä.

Tarjottavan keiton lämpimyys turvataan myös keittolevyn avulla. Onneksi sellainen kuuluu meillä matkakodin lisävarustuksiin.

Kertakäyttöastioitakin varmasti jää johonkin nurkkiin pyörimään. Pidin kiinni siitä, että muovisia niistä ovat vain keittolusikat ja kahvilusikat. Keittoa varten hankin Kuin oma -palvelusta seitsemän litran vetoisen kattilan. Maksan siitä kolmelta päivältä kuusi euroa ja haen sen kattilan omistajalta. Ja tietysti palautankin.

En tiedä, miten suosittu palvelu Kuin oma on. Se on kuitenkin loistava idea, sillä monestihan sitä tarvitsee milloin mitäkin tavaraa, jota olisi ihan turha ostaa itselle. Vähän olen mietiskellyt, mitä voisin itsekin laittaa lainattavaksi. Vielä en ole keksinyt, omistanko jotain sellaista, jota jotkut tarvitsisivat, mutta itselle sillä ei olisi jatkuvaa käyttöä.

Kesäjuhla ei onneksi taida enää vaatia hirveästi meidän valmistelujamme. Tosin olen merkannut yhden lomapäivän ensi viikon perjantaille, jolloin käymme parin Myllykylän Omakotiyhdistyksen johtokunnan jäsenen kanssa ostamassa ruokatarvikkeita kesäjuhlaa varten. Yritän kuitenkin luimistella sen verran, että en joutuisi ainakaan laittamaan mitään ruokaa.

Kaiken touhuamisen keskellä olen välillä miettinyt, että missähän välissä pääsen taas marjametsään. Tänään kuitenkin kävin tapahtumamainosten jaon jälkeen pihakoivikossa, josta löytyikin jo mukavasti kypsyneitä vadelmia.

Ei kommentteja: