Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 13. huhtikuuta 2017

Pääsiäinen ja muita juhlia

päivis: Pääsiäinen pääsi taas yllättämään. Tuntui ettei ennättänyt huomatakaan, kun oli jo kiirastorstai. Se taas tarkoittaa, että töihin on mentävä vasta ensi tiistaina. Pääsiäinen on tietysti näkynyt kauppojen mainoksissa jo jonkin aikaa. Ja kun niissä kerrotaan lammas- ja suklaamunatarjonnan ohella, että liikkeet ovat auki jokaisena pääsiäisen päivänä, on tuntunut, ettei pääsiäiseen tarvitse erityisemmin valmistautua ainakaan kauppareissujen suhteen.

Tänään tosin, kun kävin Jumbon Prismassa, tuntui että ihmiset toimivat vanhaan malliin. Ihan kuin kukaan ei olisi kuullutkaan, että kaupat tosiaan ovat pääsiäisenä auki joka päivä. Ruokaa ei tarvitse hamstrata koko pääsiäisen ajaksi, kuten useimmat asiakkaat näyttivät tekevän.

Juuri muuten kuin kauppojen mainoksissa pääsiäisen läheisyys ei olekaan näkynyt. Meille eivät edes virpojat palmusunnuntaina eksy, kun asutaan melko lailla metsän keskellä. Sen verran korvaan tai silmään pääsiäinen tarttui lehdistä ja radiosta, että tiedän pitkäperjantain perinteisen Via Crucisin Jeesuksen olevan tänä vuonna nainen. Ja että viimeaikaisten terrori-iskujen vuoksi Helsingin keskustassa on tavanomaista enemmän poliiseja varmistamassa näytelmää seuraamaan tulevan yleisön turvallisuutta.

Papunetin ilmaisesta kuvapankista löysin
tällaisen juhliin liittyvän kuvan.
Ehkä pääsiäinen pääsi yllättämään siksikin, että kuntavaalit veivät viime viikkoina lähes kaiken huomion. Ja vievät edelleen, sillä uuteen valtuustokauteen valmistumiseen ei tietenkään riitä, että saadaan selville, ketkä tulivat valituiksi ja kenestä tuli varavaltuutettuja.

Kuntapolitiikkahan ei ole vain valtuuston kokouksissa istumista. Voi jopa väittää, että vaalien mielenkiintoisin osa on vasta nyt alkanut, kun puolueet käyvät keskenään tunnusteluja ja myöhemmin neuvotteluja erilaisten lautakuntapaikkojen jaosta. Tuusulassa pormestarin valinta tietysti tuo siihen vielä oman lisämausteensa.

Jos olisimme nyt Thaimaassa, siellä ei varmasti jäisi huomaamatta, että Songkran eli vesijuhlat ovat alkaneet. Viimeistään siinä vaiheessa, kun saat päällesi ämpärillisen jääkylmää vettä, tiedät, että nyt juhlitaan thaimaalaista uutta vuotta. Sen juhlinnasta voi lyhyesti todeta, että Thaimaassa mopo on karannut käsistä.

Suuri osa turisteista lähtee suosiolla Thaimaasta kotiin ennen vesijuhlan alkua, mutta onpa paljon niitäkin, jotka varta vasten haluavat tulla maahan juuri nyt, huhtikuun puolivälissä, osallistuakseen tuohon mielettömään, monta päivää kestävään juhlintaan.

Ei kommentteja: