Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 17. huhtikuuta 2017

Myllykylän Omakotiyhdistykselle oma facebook-ryhmä

päivis: Lupailin omaa facebook-sivua Myllykylän Omakotiyhdistykselle, kun olin tullut valituksi sen puheenjohtajaksi. Tänään perustin ryhmän nimeltä Myllykylän Omakotiyhdistys ry.

Ilman Jorman neuvoja olisin tehnyt sivun, mutta olihan se uskottava, että ryhmän perustamalla sinne pääsee ongelmitta julkaisemaan jokainen facebookin käyttäjä, jotka ovat kiinnostuneet kylämme asioista. Itselläni tosin on nyt edessä ongelma: en pysty kutsumaan ryhmään niitä vähiä myllykyläläisiä, jotka olen löytänyt Facebookista. Omalta kylältä ainut kaverini on Jorma.

Mikään kiire jäsenten haalimiseen ei vielä ole, mutta toisaalta olisi tietysti mukava saada edes muutama jäsen. Olen sentään yhden tiedotteen laittanut sivuille ja voisin laittaa vähän enemmänkin asioita ja ehkä muutaman kuvankin.
Osa Myllykylästä yläilmoista katsottuna.
"Perin" pari kansiota, joissa on Omakotiyhdistykseen liittyviä pöytäkirjoja, tiedotteita ja lehtileikkeitä yhdistyksen perustamisajoilta, vuosilta 1976 ja -77 sekä 1990-luvun lopulta. Oli mielenkiintoista löytää muun muassa kirjoituksia, joiden mukaan kyläläiset ovat talkoilla suunnitelleet kylälle kaavan, jota aiemmin ei ollut. Kaavasuunnittelun periaatteena oli, että se pohjautuu olemassa olevaan rakennuskantaan ja teihin. Kylälle hahmoteltiin myös alue yritystoimintaa varten.

Kaavaehdotus hyväksyttiin myöhemmin Tuusulan valtuustossa ja kylä sai ansaittua huomiota muun muassa yliopistopiireissä. Kylän kaavahanketta esiteltiin myös seminaarissa, olisikohan ollut Vaasassa. Elettiin vuotta 1977, jolloin yhdistyksen perustava kokouskin pidettiin.

Voin jotenkin sieluni silmin nähdä silloisen kylän väen, joka tarttui innolla kaikkiin parempaa asumista edistäviin haasteisiin. Koska asumme kylän keskustan ulkopuolella, miellä ei ole käsitystä siitä, minkälainen yhteishenki kylällä nykyään vallitsee. Yhdistyksen perustamisen aikoina sitä ainakin tuntui olleen. Ja näin oli varmasti myös 1990-luvun lopulla, jolloin kylä oli muun muassa osa Joki elää -tapahtumaa.

Myllykylässä olomme aikana kesäjuhlaakaan ei ole onnistuttu järjestämään. Perinteinen keväinen roskalava sentään saadaan taas toukokuun puolivälissä kahdeksi tunniksi kylälle. Silloin kaikki jäsenmaksunsa maksaneet voivat tuoda lavalle nurkkiin kertynyttä sekajätettä. Aikaisemmin kunta on kustantanut lavan ja jätemaksun. Viime kerralla kunta kuitenkin näytti punaista valoa, joten tälle keväälle piti keksiä uudet keinot. Jorma onnistuikin saamaan Seepsula Oy:n sponsoriksi.

Ei kommentteja: