Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 22. huhtikuuta 2017

Mikä meidän oikein on?


jormas. Kevään ilmiöitä on myös kaikki mikä paljastuu lumen alta. Se on kaikkea muutakin kuin niin sanottuja koiranpaskoja, joka on sosiaalisen median yksi kestosuosikkiaiheista. Koirien ja kissojen kiinnipitämisen lisäksi.

Toissapäivänä otin Tuusulan Riihikalliosta muutaman valokuvan ihmisten kaikkien meidän yhteisille alueille jättämistä jätteistä ja kysyin Facessa, että "mikä meidän on". Kommenteista saatoin huomata, että monia ärsyttää tapamme elää sian lailla kotiemme ulkopuolella. Mutta siihenkin Facejoukkoon mahtui pari(skunta), jolla oli viisauksia tähän tapaan:

"Christian Storm Jos ne sua häiritsee nii vie ite pois. Jos ne on raksalta niin ne hoitaa itte pois, kun näkevät tarpeelliseksi. Jos ne on joku tavallinen tallaaja vieny sinne niin varmaan löytää joskus tiensä roskiin.
Ja jos et itse kerää niitä "häiritseviä" roskia pois, eikä ne jalkojakaan kasvata, niin ilmoitappa vaikka jollekki kiinnostuneelle taholle äläkä mussuta täällä turhanpäiväsistä asioista.
Ja kerta tykkäät niin paljon viettää aikaa tuossa kuorma-autojen parkissa niin kysynpä että satutko olemaan sama henkilö joka kävi kokeilemassa autojen ovia viime viikonloppuna?"

Koiranulkoiluttajat sanovat, että kyllä he keräisivät lemmikkiensä jätökset, jos olisi astioita, joihin ne voisi laittaa. Muut roskaajat sanovat roskiensa kanssa, että kun ei ole roska-astioita.

Mutta Riihikalliossa on jäteastioita keräilypisteineen joka lähtöön ja vielä ilmaiset koirankakkapussitkin. Silti tienoo on aivan yhtä roskainen kuin muutkin vastaavat paikat. Eli mikä meidän oikein on? Miksi tyydymme elämään roskan ja paskan keskellä, kun jokainen voisimme tehdä jotain viihtyisyytemme eteen? "Nosta päivässä yksi roska enemmän kuin olet luontoon heittänyt. Jos et heitä sinne yhtään, nostat yhden roskan. Jos joka toinen suomalaisen tekisi näin, olisi se vuodessa yli miljardi roskaa.Ei kommentteja: