Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Eläinten ensiapu -projektimme

jormas: Tässäkin blogissa julkaisen pääosin kuvia Meowin Jomtienilla eläinten, lähinnä kissojen ja koirien hyväksi tekemästä työstä. Englanninkielisellä tekstillä laaditut kuvat ovat Hilkan ja ehkä Jukankin tekemiä tai teettämiä. Viimeinen, suomenkielinen on päiviksen ja minun tekemä, joka tulee näillä näkymin alimman kuvan, "Eläinten ensiapu" -lippaan oheen Ravintola Helmeen.
Ajatus on, että lippaita tulisi enemmänkin. Ehkä hieman erilaisia kaikki kunkin asiasta vastuuta kantavan ja mieltymysten mukaan. Mutta vaikka elämä ei ole minua opettanutkaan hiljaa kävelemään, on se opettanut, että moni hyvä hanke on ensi innostuksen jälkeen hiipunut. Etenemme siis siten, että ei tarvitsisi kävellä omia jälkiä takaisin ainakaan kovin montaa kertaa.
Meow on meille suhteellisen uusi tuttavuus. Eläinten parissa tekemämme työ Thaimaassa on oman puuhastelun lisäksi painottunut Gerryn, yli 70-kymppisen hwaiilaisen miehen tukemiseen. Jos olemme oikein ymmärtäneet, hänen työnsä tukijat ovat vähentyneet, joka osaltaan on vaikuttaa myös Meowin tekemiseen, jolla ei taida olla avustusten lisäksi mitään muita tuloja.
Usein olen viljellyt sopeutuakseni eri maiden erilaiseen kulttuuriin, että maassa maan tavalla. Kun siihen lisää roppakaupalla suvaitsevaisuutta, niin se auttaa pitkälle ymmärtämään maata, jolla on monta kertaa pitemmän juuren kuin Suomella konsanaan.
Päiviksen ja minun ensimmäinen lipas löytää tällä matkallamme kotisatamansa suomalaisten suosimasta Ravintola Helmestä. Mutta minun ei tarvitse olla edes ennustajaukko uskoakseni, että työ eläinten parissa ei lopu tähän.

Ei kommentteja: