Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 6. tammikuuta 2017

Syödään yhdessä

päivis: Tänään yhteisellä Hesarin lukuhetkellä huomasimme lehdessä sivun kokoisen mainoksen, joka suorastaan huusi ajatusta yhdessä syömisestä. Syödään yhdessä on Suomen 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumarypäs, joka kannustaa monenlaiseen yhdessä syömiseen. Syödään kaduilla ja kujilla, mennään luontoon piknikille, grillataan.
Syömään yhdessä -tapahtumia on suunnitteilla koko vuodeksi. Maailman suurimmat kyläjuhlat järjestetään pitkin valtakuntaa 25.-27.8. ja niihin myös me, Elämän tähden ry, aiomme tavalla tai toisella kantaa kortemme kekoon. Siitä löimme Jorman kanssa kättä päälle, joten asialle pitää siis tehdä jotain.

Syödään yhdessä -idean ja Maailman suurimman kyläjuhlan velvoittamina meidän pitää kattaa pöytä jonain edellä mainituista päivistä ja kutsua väkeä syömään yhdessä.

Kun viimeksi löin Jorman kanssa kättä päälle, siitä seurasi, että kävelimme toissa kesänä vajaan sadan kilometrin mittaisen Seitsemän veljeksen vaellusreitin. Siksi nyt satavuotisjuhlan merkeissä järjestämme jonkinmoisen kyläjuhlan, jonka sisällöstä ei tällä hetkellä ole vielä aavistustakaan.

Muutamia kumppaneita tapahtumalle ennätimme jo miettiä, mutta asiaa pitää ensin kyllä hieman tuumata. Ehkä soppatykki olisi oiva tapa jakaa syötävää Jokilaaksossa. Lääniähän meillä on levittää ruokapöytiä vaikka minne. Ja sateen sattuessa voimme vaikka kattaa pöydän pihan Muistojen merikonttien katoksen alle. Jos tarjolla on soppatykkiruokaa, tuskin sentään tarvitaan valkoisia pöytäliinoja.

Syödään yhdessä -ajatusta voi seurata ainakin Twitterissä ja Facebookissa. Jälkimmäisen sivuilla kävinkin jo laittamassa oman tykkäykseni.

Ei kommentteja: