Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 7. tammikuuta 2017

Merikonttikodista taas kerran

jormas: Jo monta vuotta olemme pyöritelleet mielessämme ja paljon enemmänkin taloudellisesti järkevällä tavalla Suomessa tehtyä Merikonttikotia. Joka olisi tehty aidosta tai useammasta, mahdollisesti eri kokoisesta merikontista. Ja monta kertaa olemme todenneet, että annetaan olla, sillä Suomesta emme ole löytäneet kelvollista yhteistyökumppania, jonka kanssa saisimme hankeen uuteen vaiheeseen.
Tarvitsimme hankkeeseen rakentamisen koulutusta toteuttavan oppilaitoksen, jonkun kolmannen sektorin, kunnan työllistämisyksikön tai jonkun muun vastaavan kumppanin. Tällöin lisäarvoa toisi, että työtä opiskellessa, työhön kuntoutuessa tai työkyvyn ylläpitämiseksi saisi tehdä oikeita töitä, jossa valmis tuote olisi ainakin valtakunnassamme jotain ainutlaatuista.

Olemme asuneet kahdesta merikontissa tehdyssä kodissamme ensi kesänä neljä vuotta. Yhden meistä tehdyn jutun voi lukea tästä.Mukaan on mahtunut sadetta, aurinkoa ja pakkastakin yli -30 astetta. Tänä aikana olemme tulleet vakuuttuneeksi, että merikontit soveltuvat oivalla tavalla kodin rungoksi.
Aina silloin tällöin luonamme käy vieraita. Osa heistä ei tule niinkään meitä katsomaan, vaan kotiamme. Niin eilenkin. Tällä kertaa Virosta. He olivat kertakaikkisen vakuuttuneita ja totesivat, että ei merikonteista tehdystä kodista voi kenellekään kertoa edes valokuvien avulla, vaan se pitää kerta kaikkiaan nähdä. Nyt katsomme löytyisikö kumppani Virosta

Joten saapa nähdä, jos ainakin kerran vielä tarttuisimme hankkeeseen tosissamme. Eilen löimme vierailijoiden kanssa nimittäin kättä päälle, että teemme Sinkkukodin tai pari sellaisella aikataululla, että Tuusulan asuntomessuilla esittelemme 13,5 metriä pitkän ja lähes 2,5 metriä leveän high cupe kontista tehdyn, luksus-sinkkukodin. Jonka rakentamisessa on hyödynnetty kaikki saadut kokemukset.

2 kommenttia:

Meiju kirjoitti...

Hienoa lukea, että tällainen kalustettu kontti toimii myös Suomen olosuhteissa kotina. Minä olen nähnyt kontteja monissa muissa tarkoituksissa, mutta en koskaan vielä kotina. En kyllä ihmettele, että teidän merikonttikoti vetää vieraita tutustumaan Virosta asti, sillä kiinnostaisi itseänikin.

For life kirjoitti...

Tervetuloa käymään.