Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 3. tammikuuta 2017

Olemme kestoblogisteja

jormas: Ensimmäisen blogimme tällä foorumilla kirjoitimme 14.10.2011. Sitä ennen niitä julkaistiin parissakin eri paikassa, joista toinen oli Vuodatus. Tässä siitä yksi esimerkki. Blogeja kirjoitamme päiviksen kanssa vuoropäivin. Yhteensä niitä on nyt melkein 2000 kappaletta. Aloituspäivästä tähän päivään ei montaa päivää ole jäänyt väliin. Jos on, on se johtunut vain yhdestä syystä. Olemme olleet sellaisessa paikassa, jossa ei ole toiminut yksikään datayhteys, joten sen päivän kirjoitus, vaikka olisi tehtykin, kirjautuu päivämäärältään julkaisuajankohtaan, jolloin yhteys löytyy.

Kirjoituksissamme ei ole mitään logiikkaa eikä
muutakaan järjestystä eikä usein mitään järkeäkään. Kunhan kirjoitamme. Siitä, mikä milloinkin mieleen pulpahtaa. Kaikki palautteet ovat aina lämmittäneet mieltä, sillä niitä tulee kovin vähän. Facebookissa enemmänkin. Ympäristö, jossa elämme lienee suurin innoittajamme.

Monia ajatuksia on vuosien aikana pyöritelty siitä, että voisiko kirjoituksia jollakin tavalla hyödyntää tai olisiko niistä jollekin itsemme lisäksi iloa. Valmista ei edes valmiimpaa ei ole asiasta tullut. Yhtenä ajatuksena on ollut kerätä mielestämme blogeista parhaat ja koota ne yhdeksi perinteiseksi kirjaksi. Mitä sitten sillä tekisimme? Siihenkään ei ole selvyyttä tullut.

Oheisissa tilastoissa on minulle jotakin varsin mielenkiintoista. Ensinnäkin lukukertoja on pitkältä yli 100 000, joiden joukossa luetuimpana on ollut jo kauan Merikonttikodistamme kertova kirjoitus. Juhani Sjöblom tuntuu myös säilyttävän vuodesta toiseen mielenkiintonsa. Listalla on pysynyt myös päiviksen kirjoitus, kun hän puhdisti farmareitaan pakkassäällä ja säässä.

Aivan oma lukunsa ovat kymmenen maata, joissa suomenkielistä blogiamme eniten luetaan. Suomi ja Thaimaa ovat ymmärrettäviä, sillä molemmissa maissa vietämme paljon aikaa ja molemmissa maissa meillä on melkoinen määrä tuttuja. Ystäviäkin. Outoa tilastoissa esimerkiksi on, että Saksassa kirjoituksiamme luetaan kymmenkertaisesti Ruotsiin verrattuna.

Ei kommentteja: