Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 1. syyskuuta 2016

Power Vantaan Tammisto, kyllä minä niin mieleni pahoitin...

jormas: Matkapuhelinlaitteissa olen ollut vannoutunut nokialainen jo ennen Communicatoria. Tätä polkua seurasin Lumioiden myötä Windows Phonen käyttäjäksi. Kunnes tulin tien päähän. Aasinselän katkaisi, etten voi edelleenkään lukea Windows-puhelimilla Elisan sähköisiä kirjoja.

Joten päädyin Huawein Honor 8 dual sim älypuhelinversioon ja sen myötä orastavaksi, pitkäaikaiseksi asiakkaaksi Vantaan Tammiston uuteen Power-myymälään. Palvelu ostosta tehdessäni oli loistavaa, samoin tuote. Varsinkin palvelua kiittelin vielä kassalla, jonka senkin palvelu oli kuten pitääkin.

Oli hyvä mieli ja lähdin laitteineni asennushommiin, sillä kotikäyttäjäksi aika pitkälle selviän omin avuin. Mutta nyt meni sormi suuhun ja en onnistunut asentamaan kaikkien hallitsemieni sähköpostiosoitteiden asetuksia. Joten palasin myymälään.

Minua palvelut asiakaspalvelija oli ruokatunnilla ja tarpeitani tuli kyselemään aasialaisen näköinen nuorimies. Kirjoitan asian näin, sillä hän ei suostunut sanomaan nimeään edes sitä erikseen pyytäessäni. Se on yksi syy tähän julkiseen palautteeseeni. Myöhemmin kysyin lounastamasta tulleelta Kimmo Maukoselta, että miksi joillakin myyjillä on rinnassaan nimi ja toisilla ei? Kuulin, että jotkut eivät halua nimensä näkyvän. Ajattelin että sepä ihmeellistä, sillä itse olin antanut asiakastietojärjestelmään omat tietoni osoitteesta lähtien. Totesin, että nimen salaamisen ymmärrän,
jos täällä myytäisiin esimerkiksi varastettua tavaraa, huumeita tai pimeää viinaa.

Joka tapauksessa minua "palvelut" aasialaisennäköinen katseli pitkin nenänvartta, että voihan hän katsoa puhelimeni asetuksia, vaikka se ei heidän asiakaspalveluunsa kuulukaan. Aikansa hän pulasi uuden laitteeni kanssa todeten, että minulla on sellainen sähköpostipalveluiden tuottaja (Nebula), joka ei toimi näin uusissa laitteissa. Sanoin, etten usko asian olevan näin ja onko hänen mielestään muuta mahdollisuutta kuin purkaa kauppa? Hän totesi yksioikoisesti, että mene kassalle hoitamaan asia, sillä tässä niitä ei pureta.

Kävelin kassalle ja kerroin asiani. Sinällään oikein hyvän palvelun antanut kassahenkilöstö (3 henkilöä) kaatoi sekin ensin kylmää vettä niskaani todeten, että koska puhelin ei ole enää alkuperäisessä pakkauksessa, heillä ei ole velvollisuutta purkaa tai perua kauppaa. Ilmeisesti aivan toisin kuin esimerkiksi Gigantissa?

Mutta lisäsivät edelleen ystävällisesti, että eikö sinulle tarjottu ovensuussa olevaa asennuspalvelua? Että sieltä löytyy varmasti tähän joku ratkaisu. Asennuspalvelupisteessä selitin asian kolmannen kerran ja sain vastauksen, että katsotaan ja laitetaan laite kuntoon. Palvelu oli sielläkin loistavaa ja asetukset saatiin kohdalleen, vaikka siinä jokunen tovi menikin. Työtä katsoessani oli minun helppo ymmärtää miksen onnistunut omin voimin.

Kun lopuksi kävelin vielä kerran myymälän läpi, jäin vaihtamaan sanasen syömästä palanneen myyjän kanssa ja purin tapahtuneen omasta näkökulmastani. Hän pahoitteli asiaa ja keskustelun yhteydessä sain sivusta huomata, että aiheesta oli jo käyty sähköisesti sisäistä keskustelua, johon "henkilökunnan välisiin" minulle ei luonnollisesti ollut mahdollisuutta osallistua. Joten tämän aasialaisen näköisen "asiakaspalvelijan" versio tapahtuneesta jäi minulta näkemättä ja kuulematta.

Siksi myös minä haluan jakaa oman versioni ja päädyin purkamaan tapahtuneen avoimen blogini kautta. Sitä olemme pitäneet kohta viisi vuotta joka päivä, joten kirjoituksia ja lukijoitakin on melkoinen määrä. Tässä toinen syy julkiseen palautteeseeni.

Linkitän tämän blogini myös Power-myymälän asiakassivuille ja mahdollisesta vastauksesta riippuu muutanko blogikirjoitustani tai poistanko sen peräti kokonaan vai linkitänkö palautteeni myöhemmin myös Facebook-sivuillemme. Muuten se on joka tapauksessa hakupalvelujen kautta vuosia kaikkien luettavana.

Tähän loppuun kertaan vielä mieltäni kaihertamaan jääneet asiat:
1. Miksi asiakkaalla ei ole oikeutta saada asiakasta palvelleen myyjän nimeä edes pyynnöstä?
2. Miksi vasta kassahenkilöstö osasi/halusi ohjata minut asennuspalveluun?
3. Outo, vaikkakin lainmukainen on arvatenkin koko ketjun omaksuma käytäntö tuotteen palauttamisesta tai kaupan purkamisesta. Jos ostan tuotteen kotiin toimitettuna netin kautta, on minulla palautusoikeus, mutta jos ostan sen myymälästä, kauppaa ei pureta sen jälkeen, kun olen avannut tehdaspakkauksen.
4. Valitettavaa on, jos yksi henkilökuntaan kuuluva voi pilata koko kaupan maineen, sillä kilpailu on kuluttajan etu. Mutta yksikin tehtäväänsä sopimaton työntekijä ei ole kauppiaan etu.

Kun nuorimies saa valkoisen paidan ja kravatin, se ei ole kaupalle hyväksi, jos hän ylentää itsensä katsomaan pitkin nenänvartta yhtäkään maksavaa asiakasta. Tältä osin minulta irtoaa myös hieman ymmärrystä, sillä kun olin 15-vuotias, minäkin tiesin kaiken. Mutta maan päälle palaamiseen on liikkeen kannalta muitakin paikkoja kuin opetella sitä kantapään kautta kauppiaan rahoilla asiakaspalvelussa.

Ei kommentteja: