Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Meri-Teijo ja H2O2, osa 2

jormas: On mukava muistella menneisyyttä, vaikka sanotaan, että ihminen on vanha silloin, kun se ajattelee enemmän elämää taakse- kuin eteenpäin. Mutta sanotaan myös, että ilman menneisyyttä ei myöskään ole tulevaisuutta.

H2O1 ja hoo kaksi oo kaksi ovat osuuksia merialueista. Merta ja vettä niillä on noin 700 hehtaarin alueella. Nimet olemme antaneet veden kemiallisesta merkistä. Ylipäätään lukiessani annan mielikuvitukseni laukata täydellä vauhdilla ja ajattelen samalla mistä olisi käytännön toteutukseen itselleni ja päivikselle tai jollekin muulle. Vesialueet olivat yksi tällainen, kun huomasin Hesarista, että Kiinteistökolmio ja siellä Olli Lehti myi merialuetta 1000 eurolla. Oli pakko soittaa Ollille enkä enää sen jälkeen voinut käsittää kuinka olemme voineet elää siihen saakka ilman omaa merta tai edes osuutta siihen.

Olimme Matkakotimme kanssa rantamaisemissa silloin tällöin öitä. Yhden kerran oli kumivene mukana. Jossa oli muutaman hepan perämoottori. Isoholman saarta sillä kiertäessämme ajoin veneen Päiviksen navigoidessa karille sen verran voimaperäisesti, että se kaatui. Ja kun kari oli melkein veden pinnassa, yltivät jalatkin pohjaan. Käänsimme veneen ympäri ja meloimme ehkä kilometrin matkan rantaan, sillä perämoottori rikkoutui. Hyvä puoli asiassa oli, että työnantaja osti muistaakseni uuden puhelimen.

Tiesimme Olli Lehden omistavan yritystensä kautta myös Matildedalin (Mathildedal) sataman laitureineen, rakennuksineen sekä maata siellä täällä aika tavalla. Monena vuonna soittelin ja välillä taisin käydäkin Ollin luona, että etkö myisi meille matkailuauton kokoista lämpärettä rannasta. Vuosia jatkuneen visioinnin sisään käärityn painostuksen ansiosta Olli yhden kerran sanoi: "Hyvä on, teen veneenlaskupaikan viereen 10 - 20 auto- ja venetraileripaikan kokonaisuuden, jotka yritän kaupata niitä mahdollisesti tarvitseville."

Matkakotimme omalla maalla Meri-Teijossa
Me varasimme rannimmaisen paikan, josta ei ole kuin viisi metriä veteen. Myöhemmin ostimme myös viereisen paikan, joten Elämän tähden omistaa/hallinnoi nyt varmasti kahta valtakunnan pienintä, vierekkäistä maapalaa meren rannalta. Toinen on 3 x6 ja toinen 3 x8 metriä. Loppu Satamaparkki-tilasta, kuten koko muukin alue on sveitsiläis/suomalais-yrityksen omistuksessa nykyisin, joka on satsannut alueen kehittämiseen kunnon euromäärän. Me olemme siitä hyvinkin hyvillämme, sillä Nokian lähdön jälkeen, ei Salon seudulta ole liiemmin hyviä uutisia tullut.

Ei kommentteja: