Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kevättä ilmassa

päivis: Tänään Facebook muistutti tasan vuosi sitten julkaisemastani kuvasta. Siinä oli lehdetön pensas, joka oli täydessä kukassa. Kun ihmettelin asiaa Facebookissa, sain vinkin, että varhainen kukkija on näsiä. Tänään päätin katsoa tarkemmin paikkaa, jossa muistin pensaan kukkineen. Kevät on todennäköisesti myöhemmässä kuin vuosi sitten. Kukkia ei näkynyt.
Tämä kuva näsiän kukista on vuoden takaa. Nyt pensasta ei metsässä erota.
Kuntopolulla, jonka varrelta tuon näsiänkin bongasin, oli vielä viikko pari sitten niin paljon liukasta ja jäistä lunta, että en käyttänyt sitä Niilon ulkoilutusreittinä. Nyt on toisin. Lunta on vain satunnaisesti siellä täällä.
Lunta oli enää vain kaikkein varjoisimmilla paikoilla.
Keväinen metsä on yllättävän vihreä. Katsoin oikein sillä silmällä metsää. Ei tule usein ajateltua, että esimerkiksi puolukan varvuissa lehdet pysyvät vihreinä yli talven. Myös mustikka säilyttää vihreät varvut, vaikka lehdet syksyllä kuivuvat ja karisevat. Monenlaisia vihreitä sammalmättäitä lenkkipolun varrelta löytyi myös.
Puolukat säilyttävät hyvin vihreän värinsä.
Vaikka Myllykylän kuntopolulla, tai luontopolulla, kuten sitä myös kutsumme, kulkee melko vähän ihmisiä, lähes aina sieltä löytää roskia. Niin nytkin. Joku kuntoilija oli jaksanut kantaa pahvisen kahvimukinsa polulle, mutta ei sitä enää tyhjänä olekaan jaksanut kantaa pois. Kun vein mukia kotipihamme roskikseen, poimin siihen vielä kengänpohjallisen, joka varmaan oli jotain kulkijaa alkanut hiertää. Senhän voi tietysti jättää metsään?

Ei kommentteja: