Kauppojen kananmunavalikoima on paikoin niukka, mutta varsinkin suuremmissa liikkeissä valikoima vetää vertoja Suomelle. Tosin täällä hyllystä löytyy myös keitettyjä kananmunia ja muun muassa ankan munia. On myös omegaa ja luomua. Mitään hajua ei ole siitä, miten luomutuotanto toteutetaan tai miten sitä valvotaan.
Ja onko täällä myös häkkikanaloita? Kananmunien suurtuotantoa varmasti harjoitetaan jossain päin, vaikka kanoihin voi tosiaan törmätä jopa edellä kuvatuissa paikoissa. Tänään satuimme kävelemään yhtä rannan tuntumassa olevaa katua pitkin. Siellä oli useitakin tontteja varattu pelkästään kanoille. Osa oli irrallaan, jokunen näytti karkailevan ja loput olivat erilaisissa, voi sanoa hyvinkin tilavissa häkeissä. Saivat tietysti myös kuopsuttaa ihan aitoa Thaimaan maaperää. Yritin olla ajattelematta, että osa kanoista varmasti päätyy myös pataan. Kanaahan täällä syödään yleisemmin kuin possua tai naudan lihaa.
Jos tuo kanankasvatus vaikuttaa helposti järjestettävissä olevalta bisnekseltä, niin samaa voi sanoa myös ompelijan ammatista. Ompelijan tarvitsee löytää vain muutaman neliön kokoinen tila esimerkiksi jonkun kaupan edustalta. Pari päivää olemme etsineet ompelijaa, sillä Jorman olkalaukku kaipasi korjausta. Tänään tärppäsi.
Thaimaalaisessa asiakaspalvelutilanteessa on usein mukana muitakin kuin palvelun suorittaja. Mutta valmista tuli ja nopeasti. |
Aamulenkkimme varrella istuskelee myös astrologi tai joku muu vastaava ennustaja. Aika monta kertaa hänen ohitseen on pitänyt kulkea, että olemme lopulta keksineet, mistä on kyse. Välillä asiakkaita on näyttänyt olevan oikein jonoksi asti. Useimmat heistä ovat nuorehkoja naisia. Astrologin työhuone on yksikertainen. Sen kattona on puiden oksat ja kalusteina pöytä ja muutama tuoli ammatinharjoittajalle ja hänen asiakkailleen. Ehkä puuhun kiinnitetyssä kyltissä lukee, että säävaraus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti