Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 18. joulukuuta 2015

Hieno juttu Sininauha

jormas: Myös minä kirjoitan jonkun sanan RAY-avustuksista jo pelkästään itsekkäästäkin syystä. Sillä monta vuotta sain palkkarahani kyseisistä rahoista niin Sininauhasäätiössä kuin Jyväskylän Katulähetyksessäkin. Sininauhasäätiön avustuksissa on vielä pitkä matka aikani huippuvuosiin. Hienoa kuitenkin on, että avustuskäyrä on nyt monien vuosien jälkeen noususuuntainen. Vaikka minun ei tarvitsisi korviani tai silmiäni näille asioille lotkauttaa, en sydämeni palolle voi enkä haluakaan voida mitään.

Talouden suhteen Sininauhassa oli mielestäni järjen valo perusteellisesti kateissa ainakin puoli vuosikymmentä. Huolestuneena seurasin, että kuinka mahtanee pitkässä juoksussa koko toiminnan käydä, kun omaisuutta myytiin ja myydään edelleen, joten huolta kantavien ja syytä kantaa huolta edelleen.

Niin sanotut talouden asiantuntijat Sininauhassa olivat viime vuodet aivan eri planeetalta. Siitä yksi oiva esimerkki oli asunnottomien tarpeisiin suunnattu asuntojen hankinta, joka lopetettiin tyystin. Kyse oli käytännössä kotien ostamisesta, joista Raha-automaattiyhdistys maksoi puolet. Tosin sanoen avustukset mahdollistivat asuntojen hankkimisen pääkaupunkiseudulta puoleen hintaan

Ei ole taloudellisesti järkevää, sanoivat Sininauhan osaajat. Työntekijät ja luottamushenkilöt. Mutta nyt on tullut taloon uusia valoja, jotka arvaan tai tiedän, mutten sano. Mutta uusia koteja on tulossa. Ja mikä ennen kaikkea on hienoa, osansa voivat nyt saada muutkin kuin Helsinki, Vantaa ja Espoo. Joten Tuusula, Kerava ja Järvenpää, hälytys ja herätys!!!

Sillä näin se menee tältä osin ehdotuksessa: "900 000 euroa, tukiasuntojen hankinta- ja korjausmenoihin erityisryhmille olemassa olevasta asuntokannasta pääkaupunkiseudulta (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tuusula, Kerava, Järvenpää). (Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelma). Asukkaat on valittava sosiaalisin, terveydellisin tai taloudellisin perustein."

Ei kommentteja: