Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Huoltohommia Thaimaassa

päivis: Tänään ajoimme Pattayalle, jossa olin muun muassa suunnitellut meneväni kasvohoitoon. Suomessa sellaiseen "ylellisyyteen" ei tule satsattua, mutta täällä noin tunnin kestävä kasvohoito maksaa suunnilleen kymmenen euroa. Hintaa tulee vähän lisää, jos haluaa vaikka kulmakarvojen muotoilun. Omani siistiytyivät 150 bahtilla eli vajaalla neljällä eurolla.

Mutta vielä ei tarinassa olla päästy kosmetologille saakka. Ne palvelut muuten ovat täällä korkeatasoisia. Jos hierojalla käynti voi tapahtua jossain hämärässä ja ahtaassa liiketilassa, kauneudenhoitopalvelut annetaan laadukkailta vaikuttavissa paikoissa. Ensin siis pysähdyttiin kadun varresta poimimaamme Honda-liikkeeseen, josta löytyi myös huolto. Honda- ja muunkin merkkisiä pyöriä myydään täällä monessa paikassa. Varmaan vajaan puolen kilometrin matkalla Sukhumvitin varrella oli kolme liikettä, joista kolmanteen pysähdyimme.

Meidät opastettiin myymälän yhteydessä olevaan huoltoon, jossa olisi voinut henkilökunnan tavattuaan luulla tulleensa kauneushoitolaan. Vain huoltotelineissä olevat moottoripyörät paljastivat, että valkoisiin asuihin pukeutunut henkilökunta ei suinkaan tarjonnut kauneudenhoitopalveluja. Suomeksi sanottuna rasvanäpit olivat siisteissä hoitajanasuissaan, joissa ei edes näkynyt mustia rasvatahroja. Ihmeellistä!

Pyörän saimme heti huoltoon ja puolisen tuntia odoteltuamme saatoimme jatkaa matkaa. Oli myös tarkoitus käväistä paikassa, jota kutsumme venäläisten romukaupaksi. Siellä myydään monenlaista tavaraa, jota turistit mielellään hankkivat tuliaisiksi. Paljon on tavanomaista turistikrääsään, mutta joukossa on myös kunnon tavaraa.

Tänään tein ehkä yhden parhaimmista Thaimaan-löydöistäni. Ostin deodorantin, jonka myöhemmin ymmärsin olevan samaa tavaraa, jota Suomessa kaupataan kivideodoranttina. Jos seuraavaksi ohjelmassa ollut kasvohoito oli halpa, niin tämä se vasta halpa olikin siihen verrattuna, mitä näistä tuotteista joutuu Suomessa maksamaan.

Odotan innolla huomisaamua, että voin pestä kainalot ja kokeilla aloe veralla terästetyn tuotteen tehoa.

Kasvohoitoa tarjottiin muun muassa Central Festivalin pohjakerroksen liikkeissä, kuten muistelin. En edes huolinut halvinta tarjousta, joka oli noin 2,50 euroa halvempi kuin se, jonka valitsin. Viime reissulla kävin kahdesti kasvojen puhdistuksessa ja olin taas varautunut vuodattamaan muutaman tuskankyyneleen. Se on melkein totta, kun sanotaan, että "mitäpä nainen ei kestäisi kauneutensa vuoksi". Vai miten se sanonta kuuluukaan? Lähellä oli silloin, etten olisin pompannut pystyyn ja painunut matkoihini.

Ilmeisesti minua palvellut kosmetologi osasi pehmittää kasvoni niin hyvin, että kipua ei juurikaan tuntunut. Lopputulos oli kuitenkin kutakuinkin sama kuin aikaisemmilla kerroilla. Edes kulmakarvojen nyppiminen ei tehnyt kipeää. Ihmettelen, miksi olen keksinyt kasvohoidot vasta nyt, vaikka Thaimaassa on tullut jo ravattua eräänkin kerran. Kun kasvohoidon ja -hieronnan lisäksi pakettiin kuuluu myös jalkojen, käsien ja vähän hartioidenkin hierontaa, ei voi muuta kuin olla tyytyväinen. Ja hinta-laatu-suhde oli kyllä kohdallaan.

Ei kommentteja: