Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 19. marraskuuta 2015

Bangkokin lentokenttähotelli, osa 2

päivis: Olemme kuulleet, että moni on tottunut käyttämään niin kutsuttuja lentokenttähotelleja ennen kotimatkaansa Bangkokista. Emme kuitenkaan ole kuulleet keneltäkään tarkempaa kuvausta valitsemistaan hotelleista. Tiesimme oikeastaan vain sen, että osa hotelleista sijaitsee teollisuusalueella, mitä se sitten missäkin tapauksessa tarkoittaa. Vaihtoehtoja on kuitenkin valtavasti.

Hotellivarauksia voi tehdä netissä monen eri järjestelmän kautta. On Trivagoa, Agodaa ja ties mitä. Bangkokin tapauksessa lentokenttähotelleilla tarkoitetaan suunnilleen 3-5 kilometrin säteellä Suvarnabhumin kentästä olevia hotelleja. Taitaapa ihan lentokenttärakennuksessakin olla jokunen hotelli. Hakuihin sattui ainakin yksi sellainen, joka tarjosi ikkunattomia huoneita.

Hotellikävijät voivat kirjoitella arvioitaan käyttämistään hotelleista. Niille voi antaa jonkun painoarvon, mutta siinä vaiheessa kun huomaa, että joku haukkuu paikan aivan lyttyyn ja joku toinen kehuu maasta taivaaseen, kannattaa ehkä yrittää luottaa siihen, mitä hotellin omilta sivuilta pystyy päättelemään. Tosin sekään ei ole ollenkaan luotettavaa tietoa. Ei ainakaan silloin, jos puhutaan paikoista, joiden hintataso on suomalaisittain hyvin edullinen. Oma näkemykseni on, että kuvat ja sanalliset selitykset lupaavat enemmän kuin antavat.

Turistilta voidaan ottaa rahat pois monella tavalla. Tämä oli merkitty
pitkähäntäveneajelun yhdeksi kohteeksi nimellä Kelluvat markkinat.
Mitään markkinoita ei kuitenkaan ollut. Oli vain vene lastinaan
tuiki tavallista turistikrääsää. Meidät myyjä sai ostamaan tölkin olutta,
jonka annoimme veneemme kuskille.
Hotellien omat valokuvat antavat yleensä aika mairittelevan kuvan paikasta. Valokuvaaja, jolla on silmää asioille, osaa rajata ja valita parhaimmilta näyttäviä kuvakulmia, vaikka todellisuus olisi mitä hyvänsä. Ja myös hotellihuoneita stailataan mainoskuvia varten ihan niin kuin myytäviä asuntojakin. Tämän kertaisen hotellimme aamupalalta taisi myös olla valokuva, joka ei ollenkaan vastannut todellisuutta. Tarjolla ei ollut runsasta aamiaispöytää. Sen sijaan elämäänsä kyllästynyt thaikkutyttö (aika harvinainen näky muuten) näytti väsyneesti meille kahta kuvaa, josta saatoimme valita aamiaisen: thaimaalainen riisiannos tai amerikkalainen aamupala.

Kuten Jorma eilen kertoi, valitsimme oman hotellimme sillä perusteella, että sieltä on sopiva kävelymatka juna-asemalle. Niin olikin. Tosin hotellivirkailija piti kummallisena, että kävelisimme junalle. Hän kannusti kovasti menemään taksilla. Sekin olisi varmasti toiminut hyvin molempiin suuntiin.

Joskus tulevaisuudessa painotamme varmasti valinnassamme hotellilla olevaa uima-allasta. Nyt emme sitä kokeneet tarvitsevamme. Plussaa saattaisi tulla myös lähistöllä olevasta ostoskeskuksesta. Nyt olimme lähes maaseutumaisessa ympäristössä, jossa kävelymatkan päästä löytyi vain paikallisille ihmisille sopivaa kaupallista ja muutakin tarjontaa. Alueen ei siis voi mitenkään sanoa hellineen turistin halua päästä shoppailemaan. Mutta mehän vietimmekin päivän Bangkokissa.
Näitä on vähän vaikea mainostaa hotellin nettisivuilla. Meille hotellimme
kuusi koiranpentua antoivat kuitenkin selvästi jotain lisäarvoa. Kaksi
kuudesta veteli kuvanottohetkellä tirsoja sisätiloissa.
Jotain lisäarvoa saimme kuitenkin meidänkin vaatimattomaksi osoittautuneesta hotellistamme ilman että kukaan olisi hoksannut sitä meille mainostaa. Ensinnäkin tapasimme aivan ihastuttavan koiranpentulauman, joka asusteli hotellin ravintolan tiskihuoneessa. Lisäksi olimme suunnilleen samanlaisen matkan päässä lentokentästä kuin olemme kotona Tuusulassa. Oli siis hyvin kotoisaa katsella laskeutuvia lentokoneita suoraan hotellihuoneen sängyltä. Huone oli muuten suurempi kuin olimme osanneet arvata. Johtui varmaan mainoskuvien rajauksesta.

Ja sitäkään tosiasiaa en sovi sivuuttaa, että söin hotellin ravintolassa ehkä tämän matkamme parhaimman riisiruoka-annoksen. Paistetun ja herkullisesti maustetun riisin kanssa oli ananasta, jonka ravintolan kokki kävi ennen annoksen valmistamista hakemassa veitsi kourassaan jostain lähistöltä. Oli siis paitsi tuoretta, mutta ehkä myös lähiruokaa.

Ei kommentteja: