Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 12. lokakuuta 2015

Minne päänsä kallistaisi?

päivis: Olen nähnyt ihmisiä nukkumassa monenlaisissa paikoissa. Maailmalla lämpimissä maissa näkee usein nukkuvia ihmisiä monenlaisilla julkisilla paikoilla. Brasiliasta jäi erityisesti mieleen pankkien eteen viikonloppuisin majoittuneet asunnottomat. Ehkä paikka oli turvallinen ja pankkien katokset antoivat myös mahdolliselta sateelta suojaa.

Thaimaassa on tavallista ja sopivaa ottaa tirsat julkisilla paikoilla. Ihmisillä on ilmeisestikin syvä luottamus siihen, ettei kukaan tule häiritsemään tai viemään unten mailla olevan omaisuutta. Vähintään yhtä suurella luottamuksella koirat käyvät katujen varsille nukkumaan. Niille ei näytä tulevan pieneen mieleenkään, että joku ajaisi yli. Muutenkin koirat nukkuvat mielellään paikoissa, joissa on paljon ihmisvilinää. Niitä se ei haittaa.


Thaimaa on nyt erityisesti mielessä, sillä olemme lähdössä sinne. Tänne lentoaseman odotustilaan tullessa näin ehkä ensimmäistä kertaa suunnilleen aikuisen ihmisen mittaisia sukkuloita, joihin olisi voinut asettua nukkumaan omaa lentoa odotellessa. Helsinki-Vantaalla ne kuitenkin näyttävät enimmäkseen olevan tyhjillään tai lasten leikkipaikkoina.

 
 

Ei kommentteja: