Mielenkiintoista esimerkissäni oli, että kun tapa tuli kansanedustajalta, profiloitui se hyväksyttäväksi käytännöksi, jonka halusivat muutkin omia. Vaan kun sitä harrastaa rahaton nälkäinen, niin hänen tapansa eivät meihin hevin tartu. Ylimääräisen ruuan suhteen toivoisikin määrätynlaista profiilin nostoa, ettei se olisi vain Hurstin, seurakunnan tai Pelastusarmeijan, usein säälittäväksikin kuvattu leipäjono.
Suomalaisen maaseudun pikku putiikin elintarvikepuolen sisäänkäynti |
Yllämainittuun liittyen olisikin mielenkiintoista tietää miksi kaupoissa eivät yleisty ilmaisjakelupisteet, joista kukin saisi ottaa mitä siellä on ja mitä kulloinkin sattuisi tarvitsemaan. Ajattelen, että kaupan sisällä olevasta ilmaisjakelupisteestä ruuan hakeminen on ihmisarvoisempaa kuin sen kerääminen roska- tai biojäteastioista. Oikein esille tuotuna se voisi olla myös hyväksi kyseisen kaupan myynnille ja imagolle henkilökuntineen. Joka tapauksessa ylijäämä- tai hävikkiruuan käyttö on vastuullista kuluttamista. Kuten tietysti sekin, että ostaa ja tekee ruokaa vain sen verran kuin itse tai seurue syö.
Erilaisia kirpputoreja ja ynnä muita käytetyn tavaran kauppoja kiertää aika määrä ihmisiä. Siellä käy rikasta ja köyhää sekä siltä väliltä. Käytetty tavara ja sen elinkaaren jatkaminen on oikein hyvässä kurssissa ja arvostettuakin. Mutta miksei tapa voisi yleistyä myös elintarvikkeisiin? Siinä ei edes ole kysymys käytetystä, kertaalleen syödystä ruuasta vaan aivan iskemättömistä pakkauksista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti