Veikkaan, että kirjoittaja ei ole kasvissyöjä. Miksi hän muuten ajattelisi, että kasvissyöjän pitää syödä vehnäproteiinista tehtyjä nakkeja. Kyllähän ne melko tyyriitä ovatkin, mutta miksi ihmeessä kasvissyöjän pitäisi syödä tuotteita, joiden ulkomuoto ja ehkä vähän makukin jäljittelevät liharuokaa?
Aito kasvissyöjä pärjää ilman makkaraa matkivia kasvisnakkejakin. Kuvan grillimakkarat on tarkoitettu vain lihansyöjille, mutta kasvisversiot näyttävät lähestulkoon samanlaisilta. |
Ihan oikein kirjoittaja ihmettelee, miksi kyseistä kauramaitoa, tai kaurajuomana itse sen tunnen, ei valmisteta Suomessa, kun kauraa kuitenkin viljellään täällä. Muuten on ihan turha itkeä kotimaisen kasvisruoan perään, koska kotimaisia kasviksia löytyy kyllä kohtuudella kasvissyöjänkin lautaselle.
Asia erikseen ovat vähän eksoottisemmat kasvikset, joita Suomessa ei kannata kasvattaa. Luulen, että avocadoa esimerkiksi kasvatetaan vain lämpimimmissä maissa ulkosalla. Myöskään linssi ei taida kasvaa Suomessa, mutta se jos mikä on halpa, ravintoarvoltaan loistava kasvisruoan raaka-aine.
Oma itse tehty kasvisruokabravuurini on kasvismaksalaatikko. Vaikka se tavallaan jäljittelee ainakin nimensä ja ulkonäkönsäkin perusteella liharuokaa, se on silti hyvä esimerkki siitä, miten kasvisruokaa voi tehdä halvalla, ilman suurempaa vaivannäköä ja pääosin kotimaisista raaka-aineista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti