Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Ajan hermolla

päivis: Kun osaomistuskoira-Niilo on meillä, kierrän sen kanssa kerran tai pari päivässä kuntopolun lenkin. Tai Jorma kutsuu kuntopolkua nykyään luontopoluksi. Kierrän siis luontopolun Niilon kanssa. Ennen kiersin sen aina myötäpäivään, mutta kun luin jostain, että rutiineja pitää aina välillä rikkoa, jotta osaisi olla luovempi, aloin kiertää lenkin välillä myös vastapäivään.

Vastapäivään kulkiessa polulla on alamäki, jossa Niilo aina vetää. Se yleensä vetää aina alkumatkassa. Minä tietysti yritän kieltää sitä tekemästä niin. Pidän sille aina saman sisältöisen marmatuksen. Ei saa kiskoa, polviini sattuu, pitää totella, nyt nätisti. Toistan itseäni niin kuin äänilevy.

Tässä yhtenä päivänä mieleeni tuli, että jos joku siinä kohdassa olisi nauhoittamassa ohikulkevien puhetta, minun torumiseni ja maanitteluni Niilolle tallentuisivat todella melko tavalla samanlaisena. Kovin monenlaista puhetta luontopolun varrelta ei tallentuisikaan, sillä jostain syystä aika harva lenkkeilijä ja koiran ulkoiluttaja käyttää polkua. Uskon Niilonkin kuvittelevan, että luontopolku on yksin sen reviiriä. Sen verran suurieleisesti se käyttäytyy, jos polulla joskus joku sattuu tulemaan vastaan.
On sitä näköjään osattu Suomessakin salakuunnella.
Ajatus puheeni tallentamisesta jäi huvittamaan. En arvannut olevani ajan hermolla, kunnes seuraavana päivänä luin Hesarista uutisen, jossa kerrottiin aktivistien tallentaneen salaa ohikulkijoiden keskusteluja Berliinissä. Berliinistä Tuusulan Myllykylään on aika tavalla matkaa, mutta tunnistin heti asian samankaltaisuuden.

Eri puolille Berliiniä oli asennettu laitteita nauhoittamaan ohikulkijoiden puhetta, jota sitten oli julkaista verkkosivuilla. Uutisen mukaan tempauksen tarkoituksena oli herättää ihmiset huomaamaan, miten Yhdysvaltain kansallinen turvallisuuden virasto toimii. Uutinen ei taustoja tarkemmin selittänyt, mutta ilmeisesti Yhdysvalloissa ongelmaksi saakka tällaista salakuuntelua ja nauhoittamista tapahtuu.

Samanlaisia tempauksia aktivistit ovat aikaisemmin tehneet vain Yhdysvalloissa. Se ei uutisesta käy ilmi, miksi aktivistit ovat nyt iskeneet Saksaan.

Ei kommentteja: