Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 23. huhtikuuta 2015

Yhteiskuntavastuu

jormas: Myös minä keikuin mukana Sininauhaliiton järjestöpäivillä Keski-Suomessa. Olin siellä Suur-Helsingin Valkonauha ry:n puheenjohtajan mandaatilla. Sinällään asemani järjestössä on mielenkiintoinen ja joidenkin intohimojakin herättelevä, sillä koko Valkonauhaliittoon jäsenjärjestöineen ei miehiä kelpuuteta edes jäseniksi.

Mutta siellä vaan keikun mukana järjestön puheenjohtajana ja nimenomaan naisten pyytämänä ja valitsemana. Asiassa onkin ollut henkilökohtaisesti sulatettavaa, sillä Valkonauhan asettamista tavoitteista yksi on tasa-arvo. Se ei ole minulle vielä auennut mitä tämä mahtanee tässä tapauksessa tarkoittaa.

Järjestöni Suur-Helsingin Valkonauha on muussakin suhteessa  poikkeus valkonauhajärjestöjen joukossa, sillä se on ainut, joka tuottaa kilpailutuksen kautta voittamiaan palveluja. Kyse on tuetusta asumista, jossa henkilökuntaa on paikalla aina.

Yhteiskuntavastuuta voi kantaa monin eri tavoin.
Voi myös elää vastuullisesti tai vastuuttomasti
Itse teen järjestössä puhtaasti vapaaehtoistyötä, jota tosin on moni muukin tekemiseni. Tekemisistäni en käytä mielelläni termiä vapaaehtoistyö, vaan puhun mielelläni yhteiskuntavastuusta. Niin tai näin, kyseinen tekeminen on mukavaa ja elämään sisältöä antavaa. Yhteiskuntavastuuta voikin kantaa monin eri tavoin, kun laittaa hieman ajatuksia liikkeelle. Nosta roska maasta päivässä, on yksi oiva tapa.

Euroopan komissio onkin  määritellyt vapaaehtoistyön oivalla tavalla: "Vapaaehtoistyö tarkoittaa kaikkea vapaaehtoista toimintaa, joka voi olla virallista, vapaamuotoista tai epävirallista ja jota toteutetaan henkilön omasta vapaasta tahdosta ja harkinnasta, oman motivaation perusteella ja ilman ansaitsemistarkoitusta."

Ei kommentteja: