Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Viikonloppu Jokilaaksossa

päivis: Eilen huomasin kahden nuoren naisen kulkevan aivan talomme vierestä rinkat ja muut retkeilyyn liittyvät tykötarpeet selässään. Tulivat Rantabulevardiksi kutsumaani pikkutietä pitkin jostain metsästä.

En ollut tarpeeksi nopea juostakseni naisten perään, jotta olisin kysynyt, mistä ovat tulossa ja minne menossa. Ehdin kuitenkin ajatella, että olisivatkohan Seitsemän veljeksen vaellusreitin kulkijoita. Uusi reittiehdotus tosin ei mene pihamme, eikä edes Jokilaaksonkaan kautta. Oikealla reitillä ollakseen pitäisi kulkea Myllykylältä kuntopolulle.

Retkeilijöiden kulkusuuntakin oli väärä, sillä reittihän alkaa Helsingistä Aleksis Kiven patsaalta ja Myllykylästä reitti suuntaa Ruotsinkylän metsien kautta kohti Lahelaa.

Mutta tänään tein Niilon kanssa ihan oman vaelluksen Jokilaakson mailla ja vähän ulkopuolellakin. 

Reittimme kulki mainittua Rantabulevardia pitkin, mutta jouduimme kääntymään kohti lampea, koska bulevardi muuttui märäksi mössöksi. Niilohan ei mielellään poistu valmiilta poluilta, joten en hennonut pakottaa sitä kiertämään lätäköitä.

Lammen rannassa havainnoin veden pintaa. Vettä on vielä ehkä parikymmentä senttiä enemmän kuin yleensä. Huomasin myös, että Jorma oli jo asentanut tikkaat rantaan. Pääsisimme siis uimaan, mutta olemme puhuneet, että meillä kummallakaan ei ole tarve näyttää rohkeuttamme, jota kylmässä vedessä uimisella ehkä voisi osoittaa. Lammella uiskentelivat kotijoutsenemme. Ehkä Jokilammen sijaan voisimme puhuakin Joutsenlammessa.

Jokilammessa olevalle Strandölle johtaa joskus tulevaisuudessa silta, mutta vielä saarelle ei Niilon kanssa pääse, sillä siltaa varten on toistaiseksi olemassa vain kaksi kannatinpylvästä. Sillan pielessä ollessamme keksin, että voisimme ehkä päästä pitkin joen rantaa Soiniityntien sillalle saakka. Niinpä pääsimmekin. Kesällä ranta kasvaa nokkosta ja on muutenkin niin ryteikköinen, että rannalla kulkeminen ei tule kysymykseen. Toistaiseksi vasta rentukka pukkasi kukkaa.

Koska vesisade oli vain tihkua, kävelimme vielä Hevoshaalle johtavalle tielle. Siellä huomasin Myllykylän tien poikki juoksevan eläimen, joka saattoi olla valkohäntäpeura tai ilves. Epävarmuus tunnistamisessa johtui siitä, että jätin sateen vuoksi silmälasit kotiin. Vähänkös harmitti.

Ennen kotisillallemme tuloa huomasin tien poskessa roskan. Päätin poimia sen ja laittaa roskikseen, joka meillä on sillan pielessä sitä varten, että esimerkiksi Tuusulan kunnan joen rantaan rakentamalla uimapaikalla kävijät laittaisivat roskansa sinne. Ettei tarvitsisi jättää niitä maastoon. Hieman ikävältä tuntui huomata, että löytämäni roska oli läpipainopakkaus, jossa joskus oli ollut neljä Subutex-tablettia. Veikkaan, että se, joka on nuo pillerit käyttänyt, ei ole tullut Soiniityntien sillan pieleen korvaushoitotarkoituksessa. Tienoomme vetää näköjään luokseen monenlaista retkeilijää.

Ei kommentteja: