Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Kasvissyöjän pääsiäinen osa 2

päivis: Olin pari päivää sitten vähän nyreissäni, kun pääsiäisruokien joukossa ei ole mitään erityisesti kasvissyöjille sopivaa. Mossotukseni sai Jormankin hermostumaan ja penkomaan netistä totuuden: olin väärässä. Kun ruokakulttuuriimme ei pääsiäisenä erityisemmin kasvisruokia kuulu, kasvissyöjät ovat itse alkaneet synnyttää perinteitä. Erityisesti vegaanit ovat tässä kunnostautuneet.

Jorma löysi netistä identtisten kaksosten pitämän blogin, Cheap Life Twins, jossa he esittelevät pääsiäiseksi vegaanin menun, jonka pääruokana on Vegan Shepherd's Pie. Paimenen piirakka on alun perin lihatäytteinen brittiläinen suosikkiruoka, josta mahdollisesti kyseiset kaksoset ovat itse muokanneet kasvisversion.

Innostuin tuosta reseptistä niin paljon, että sitä piti kokeilla heti tänään. Kieltämättä perunamuusista, soijasta ja linsseistä koottu uuniruoka oli mainion makuista - ja oikein hyvin pääsiäisen ruoaksi sopiva. Sen verran oikaisin, että tein perinteisen perunamuusin eli kaurakerman sijaan käytin siihen rasvatonta luomumaitoa. Muusi ei minusta kaipaa rasvaa sen enempää rasvaisen maidon kuin voinkaan muodossa.


Toisen pääsiäispäivän lounasannoksistamme tuli lähes identtiset, kun Jorman lautasella on pari siivua karitsan lihaa ja minulla raejuustolla peitelty avocado. Keitetyn kananmunan ja kreikkalaisen salaatin kanssa uusi tuttavuutemme osoittautui ruoaksi, jota varmasti syödään meillä toistekin.

Cheap Life Twinsien blogissa oli muitakin ruokaohjeita. Joulua varten oli monenlaista vegaanisyötävää. Mielenkiintoinen oli muun muassa ohje, josta luvataan, että riisipuuro ei pala pohjaan. Kun maidon korvaa mantelimaidolla, näin ei kaksosten mukaan pääse tapahtumaan. Olen mantelimaitoa jonkin verran käyttänyt ennenkin, joten kynnystä kokeilla ei ole. Ja kokeiluni teen tietysti riisikeittimellä, jossa maidon kanssa olen ainakin vähän onnistunut polttamaan riisipuuron pohjaan.

1 kommentti:

Niko kirjoitti...

Onpa komia kasvisruoka. Terveellisiä reseptejä tuolla kaksosilla ja nättejä on kyllä likatkin