Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Seitsemän veljeksen vaellusreitti

päivis: Jorma kaivoi jostain tänään aamun keskustelunaiheeksi Seitsemän veljeksen vaellusreitin, josta oli kyllä ollut aikaisemminkin puhetta. Tänään tähtien asento oli jotenkin erilainen ja innostuin ajatuksesta, että patikoisimme ensi kesänä tuon noin 90 kilometriä pitkän reitin. Se lähtee Helsingistä Aleksis Kiven patsaalta, jatkuu keskuspuiston kautta Vantaalle, josta se kulkee Tuusulan kautta Nurmijärvelle päättyäkseen Hyvinkäälle.

Tuusulassa nykyinen reitti kulkee vain pienen matkan. Vuonna 2013 on kuitenkin tehty selvitys ja esitys uudeksi reitiksi. Yllättäen ehdotettu reitti kulkisi aivan meidän kotinurkiltamme. Noin 400 metrin päästä pääsisimme Seitsemän veljeksen vaellusreitille. Tässä vaiheessa olimme vielä uskossa, että reitti on ympyrän muotoinen.

Mielissä pakkailimme jo reppuja tai rinkkoja tulevaa matkaamme varten.

Päivällä kaivelin netistä tietoa tuosta reitistä, joka ei ehkä koko matkalla ole niin hyvin merkitty kuin toivoisi, mutta oletettavasti sitä on kuljettu ja matkan taittaminen jalkaisin on mahdollista. Löytämäni informaatio kertoi myös, että monin paikoin reitti kulkee lähellä asutusta. Oletan sillä tarkoitettavan, että reitti menee pitkin kevyen liikenteen väyliä.
Ehdotettu reitti kulkisi Myllykylän poikki ja jatkuisi
Jokilaakson tilaa sivuavalle kuntopolulle.
Kun lueskelin selvitystä, huomasin, että Tuusulassa uudeksi reitin linjaukseksi on mietitty ainakin selvityksen tekijän päässä myös Jokilaakson tilaa. Tämän kauttahan kulkee Myllykylän Myllyn hoitama latureitti. Tämä vaihtoehtoiseksi mainittu reitti on kuitenkin kai jäämässä vain ajatuksen tasolle, sillä ehdotettu reitti kulkisi muun muassa Ruotsinkylässä sijaitsevien metsäntutkimuslaitoksen maiden kautta. Kun patikoijat päätyisivät lähemmäksi Hyrylää, sieltä voisi myös tehdä pistoja muihin kiinnostaviin kohteisiin.

Ensi kesänä siis kuljemme tuon reitin, näin on päätetty. Ja onhan meillä Thaimaassa hankittu kokemus, että jaksamme kyllä kävellä pitkiäkin matkoja. Ja sitä paitsi, kun aloitamme patikkamatkan Helsingistä, olemme jo ensimmäisen tai viimeistään toisen päivän iltana Tuusulassa ja voimme viettää yön kotona.

Ei kommentteja: