Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 3. helmikuuta 2015

Päivi Räsäsen kolarivammat eivät estä työntekoa

päivis: Ministeririntamalla sattui harvinainen tapaus, kun ministeri Päivi Räsänen joutui eilen liikenneonnettomuuteen. Koskaan aikaisemmin ministeri ei Suomessa ole ollut kolariautossa. Näin olin eilen kuulevinani. Tai ei ainakaan ole loukkaantunut. Uutisissa asiaa puitiin näkyvästi mutta lyhyesti. Tänään todettiin, että Räsäsellä on lähinnä ruhjevammoja, mutta ne eivät estä kevyttä työntekoa. Ministeri sairastaa loppuviikon kotonaan - ja tekee siis myös töitä.

Tuo tapauksen harvinaisuus tietysti antaa oikeutuksen sille, että Räsäsen voinnista kannettiin huolta. Kolarin muut osapuolet jäivät selvästi vähemmälle huomiolle. Ei edes Räsästä kuljettaneen ministerin autokuskin vammojen laadusta kerrottu ainakaan kuulemissani uutisissa, eikä lukemissanikaan.
Kuva ei liity aiheeseen, mutta olipa vaan niin kaunis luminen maisema,
jossa Jorma mönkijän valoissa etsii mönkijän kadonnutta peiliä.
Suomessa on jo muutaman edellisen presidentin aikana ollut tapana, että valtion päämiehen lääkärintarkastuksen tulos julkistetaan. En muista, onko Niinistö jo käynyt virallisessa syynissä. Aika terveeltähän tasavallan presidenttimme näyttää. Myös kansanedustajat saavat palstatilaa, jos heillä todetaan jokin hieman vakavampi tai oikeasti sairaslomaa vaativa sairaus. Sairaudet kiinnostavat.

Tänään puhuttiin työkaverin kanssa hieman Facebookista. Työkaveri ihmetteli, miksi jotkut haluavat kertoa siellä hyvinkin yksityiskohtaisesti sairauksistaan. Saman ilmiön olen itsekin huomannut. Se on tietysti jokaisen oma asia, mitä haluavat julkisesti kertoa vaivoistaan. Itse olen sen verran harvoin Facebookissa, että laitan sinne kyllä jotain muuta kuin mahdollisiin sairauksiin liittyvää.

Sairaudet ovat kyllä aika kattavasti esillä ihmisten puheissa ja mielissäkin. Kun lähdetään ulkomaan matkoille, varaudutaan jo kotimaassa siihen, että ripuli kuitenkin iskee ja särkylääkkeetkin on syytä pakata matkalaukkuun mukaan (vaikka kotimaassa särkylääkkeitä ei ehkä olisi tapana napsiakaan). Joskus tietysti on hyvä tai jopa pakko hankkia rokotteita, jotta kavalat taudit eivät tarttuisi muilla mailla matkatessa. Kotimaassa kiinnostava puheenaihe on influenssa, joko olet sen sairastanut ja jos et ole, niin kai se kohta iskee. On vähän kuin uhmaisia kohtaloaan, jos uskaltaa sanoa ääneen, että olenpa ollut terve. Mitähän presidentti miettii, kun lääkäri sanoo, että mitään sairautta ei löytynyt? Uskooko?

Ei kommentteja: