Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 25. joulukuuta 2014

Joulu se on Thaimaassakin

päivis: Joulupäivä on jo pitkällä. Jos olisimme Suomessa, viettäisimme luultavasti aikaa kotosalla, sillä varsinkaan perinteisesti joulupäivänä ei kuulu lähteä minnekään, ei kyläilemäänkään. Eikä kovin moni paikka, jonne voisi mennä rahojaan tuhlaamaan, edes ole auki. Paitsi ehkä muutama Siwa ja kenties R-kioskeista jokunen. Ehkä lumimyräkkäkään ei kovasti innostaisi lähtemään mihinkään. Tai pakkanen.

Mutta Thaimaassa kaikki on toisin. Täällä eletään Buddhan kalenterin mukaan noin 30 asteen lämmössä ja tänään on aivan tavallinen torstaipäivä. Kävin juuri Pattayan puolella, jossa muun muassa koko rannan mitalle levittäytyneet markkinat ovat täydessä käynnissä. Kuten olivat eilenkin, meidän jouluaattonamme. Mutta maassa maan tavalla.

Ilmapallot ovat osa thaimaalaista
joulun viettoa.
Eilen täälläkin vietettiin jouluaattoa siellä, missä kristittyinä itseään pitävät ja sen kulttuurin mukaan elävät ihmiset keskenään kokoontuivat. Pattaya Suomi-Seuran osalta se tarkoitti joulujuhlaa Apex-hotellilla. Ennen iltaa me kävimme saunomassa Jomtienin saunalla. Siellä olisi viihtynyt vähän pitempäänkin, mutta halusimme vielä ennen joulujuhlaan menoa käydä ruokkimassa tutuksi tulleet koirat. Tuttuja tunnumme mekin niille jo olevan. Melkoinen ulina ja hännän huiske alkaa, kun ilmestymme kesken jääneelle rakennustyömaalle, jossa kaksi uusista koirakavereistamme elelee. Kolme muuta pysyttelevät omalla reviirillään lähituntumassa.

Jouluaterialla tarjottiin Pattaya Suomi-Seuran mestarikokkien valmistamia perinteisiä jouluherkkuja. Joulun kattaukseen kuului myös thaimaalaista ruokaa, olihan vieraiden joukossa paljon thaikkuja. Joulujuhlan sushipöytä on tuossa kuvattuna vähän ennen illan alkua. Jätin pöydän väliin, vaikka olenkin joissakin Suomen kiinalaisravintoloissa silloin tällöin yrittänyt päästä näidenkin herkkujen makuun.

Apexin ravintolatila oli entiseen tapaan jaettu kahteen osaan. Perällä uima-altaan äärellä oli Suomi-Seuran alue omine ohjelmineen ja ravintolan toisessa päässä vietti jouluaan monenkirjava vierasjoukko. Välillä tuli vähän kilpalaulantaa, kun suomalaiset hoilasivat joululaulujaan ja ravintolasalin toisessa päässä esiintyi jonkinlainen go-go-tanssiryhmä omine laulajineen. Ehkä kaikki kuitenkin pääsivät mieleiseensä joulutunnelmaan.


Apexin tarjoilijat olivat joulun kunniaksi pukeutuneet punaisiin.
Tässä pidettiin kirjaa siitä, että kaikki vieraat saivat tilaamansa
juomat ja muistivat myös maksaa ne. Lempijuomamme, soda,
oli Apexissa halvempaa kuin useimmissa muissa paikoissa. Neljän
desin pullo vishyä vastaavaa juomaa maksoi noin 50 senttiä.
Ei kommentteja: