Miehien kohdalla vaihtelua olikin jo huomattavasti enemmän. Nimet päättyivät kirjaimiin e, s, i, n, r, l, u ja muutama niistä oli kahteen tai kolmeen kertaan. Useimmiten toistuva miesjäsenten etunimen viimeinen kirjain on s.
En tiedä, kannattaako tuosta nimi-asiasta tehdä mitään johtopäätöstä, ja jos kannattaa, niin mikä se mahtaisi olla. Yhden keksin. Miehillä näyttävät nimet päättyvät useammin konsonantteihin kuin vokaaleihin. Mutta onko silläkään lopulta mitään väliä? Aika monella asialla ei kai yleensäkään ole kauheasti väliä. Vaikka elämä ja maailma olisi miten kiivasta ja hektistä, ei hirveästi haittaa, vaikka menisi muutama päivä, ettei tule luettua Hesaria tai muita päivälehtiä.
Nimet ovat kuitenkin hauska asia. Aamulla autoradiossakin höpistiin nimistä. Ihmiset haluavat jostain syystä antaa lapsilleen esimerkiksi julkkisten nimiä. Mainittiin Kauniiden ja rohkeiden aikoinaan innoittamat Ridget ja muut tuon sarjan hahmojen etunimet. Niillä nimillä tosiaan on kastettu suomalaislapsiakin! Nyt esimerkiksi Kimi on yksi suosikkinimistä. Muistan, kun Veeti Kalliosta tuli superjulkkis, niin mikä mahtoikaan olla silloin yleinen poikalapsille annettu nimi?
Ruotsin prinssi Daniel ja kruununprinsessa Victoria antoivat esikoistyttärelleen nimen Estelle. Se herätti monenlaisia mielikuvia ja mielipiteet nimivalinnasta jakoivat rahvasta aina Suomea myöten. |
Yksi nimistä, joka pysyy, on kuulemma Maria. Sitä eivät muodit eivätkä aikakaudet hetkauta. Marioiksi kastetaan meillä Suomessakin tasaiseen tahtiin pieniä naisen alkuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti