Kerään aina vain sen verran marjoja, mitä heti söisimme ja loput seuraavana aamuna jogurtin kanssa. Ei tule mieleenkään sulloa niitä rasioihin ja pakastaa. Marjat pitää syödä tuoreina. Aina ei näin ole ollut. Muistan ajan, kun pakastin muun muassa mansikoita ja olin olevinani ylpeä siitä, etten laittanut niiden sekaan sokeria. En kyllä vieläkään ymmärrä, miksi niin olisi pitänyt tehdä.
Olen myös joskus poiminut (tai ehkä jopa ostanut) niin paljon mustikoita, että keitin niistä mustikkamehua. Senkin tein ilman sokeria. Siksi varmaan jäivät juomatta, mutta tulipahan joskus vuosien päästä todistettua, että itse tehty mehu ei homehdu ajankaan kanssa. Riittää, että tyhjät pullot on hyvin uunissa desinfioitu ja mehua valutettu niihin piripintaan.
Tämä riittää hyvin kahteen jogurttiannokseen. Maistuu muuten mahtavalta turkkilaisen jogurtin seassa. Sitäkin saa jo vähärasvaisena versiona. |
2 kommenttia:
Kokeilu
Uusi kokeilu
Lähetä kommentti