Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 2. toukokuuta 2014

Koko päivä makuuasennossa

Jormas: Illalla teimme sähköisesti buukkauksen Bangkok-Helsinki koneeseen. Ja harmittelimme, kun syystä tai toisesta meidät oli sijoitetty eri tahoille koneeseen.
Lisäksi taisi olla ensimmäisen kerran kohdallamme kysely, että olemmeko vapaaehtoisesti valmiita toiselle lennolle korvausta vastaan, jos sellainen tarve kentällä ilmenee. Tämän ruksasimme ja jäimme pohtimaan mitä aamulla kentällä tapahtuu.
 
Muutakin jännitettävää oli, sillä olimme varanneet seuraavaksi aamuksi niin sanotun pimeän taksin, joka oli lähes puolet halvempi.
Kaikki toimi loistavasti ja kentällä kuljettajamme ajoi mustan "taksinsa" vuokra-autojen sijaan yksityisautojen puolelle.
 
Piraattitaksimme ikkunasta poimin pari ohjekuvatarraa matkustajille. Kaikkea en ymmärtänyt, mutta jotakin tolkkua sain. Naiminen, oksentaminen sekä piereskely olivat tässä pirssissä kiellettyjä toimintoja.
 
 
Lähtöselvityksessä meiltä varmistettiin uudelleen hyväksymisemme vaihtoehtolennolle. Se olisi ollut illaksi Japanin Osakaan ja sieltä yölennolla Suomeen. Korvaukseksi olisi tullut päiväksi ilmainen hotelli oletettavasti ruokineen ja 600 euroa per lärvi.
Tätä jännäsimme kentän odotusaulassa, kunnes meille ilmoitettiin, että ei tarvitse vaihtaa ja voimme lentää alkuperäisen suunnitelman mukaan. Se oli pettymys, mutta lohdutuspalkinto oli luvassa.
Bangkokin kentän virkailija oli nimittäin laittanut meille uudet paikat ja nyt vierekkäin riviltä kahdeksan.
 
Ja vielä parempaa oli tiedossa. Ymmärrykseni mukaan paikat riviltä eivät olleet mitä tahansa paikkoja, mutta eivät myöskään economy, bisnes tai ensimmäisen luokan penkkejä, vaan niin sanottuja välitilan jotakin. Jossa tilat ja vuoteiksi menevät istuimet ovat väjyydeltään samat kuin ensimmäisessä luokassa. Niissä sitten matkasimme makuuasennossa ison osan matkasta kuin parempi väki konsanaan. Ja katsoimme kun rahvas meni karvalakkiosaston ahtauteen.

Ei kommentteja: