Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 25. tammikuuta 2014

Lentosukat

päivis: Kaksi viimeisintä käyntiä Laukaassa ovat olleet hyviä sikälikin, että olen löytänyt lentosukille uuden käyttötavan. Ja lisäksi olen vakuuttunut, että lentosukkien tapaisia sairaalan tarjoamia tukisukkia sopii käyttää myös tavallisina sukkina. Nimittäin, jos haluaa, että päivän työssä istumisen jälkeen jalkoja ei turvota eikä väsytä.

En ole innokas sukkien käyttäjä, mutta talvella on pakko panna jotain jalkaan. Lentomatkoilla olen tottunut käyttämään lentosukiksi kutsuttuja sukkia. Niiden käytön tarpeellisuudesta tosin vakuutuin vasta istuttuani yhtä kyytiä bussin kyydissä Tallinnasta Frankfurtiin. Matka kesti 35 tuntia ja jalat olivat sen jälkeen kuin tukit. Päätin, ettei se saa toistua enää koskaan. Pitkiä bussimatkoja ei sen jälkeen ole tullut kuljettua, mutta pitkiä lentoja senkin edestä. Ensimmäiset lentosukkani ostin Bangkokin lentokentältä ja pelkästään siinä tarkoituksessa niitä sukkia olen käyttänyt.

Edellisellä kerralla, kun olimme Laukaassa, kävimme myös Äänekoskella. Sieltä halpahalliketjun myymälän sukkaosastolta bongasin Sidoste-sukan sukat, joiden kehuttiin soveltuvan istumatyötä tekeville, lentomatkoille ja ehkä vielä johonkin kolmanteenkin tarkoitukseen, jota en nyt muista. Ehkä se oli seisomatyötä tekeville. Seistenhän meidän nykyään suositellaankin työskentelevän, vaikka työ vaatisi istumista. Tai jos on istuttava, tietokoneen äärellä pitäisi kallistua taaksepäin sen sijaan, että kallistuu koneen näppäinten ylle.

Olen yrittänyt vähän lisätä seisomista niissä tilanteissa, joissa se on mahdollista. Aamupalan saatan syödä seisaaltani, vaikka ei olisikaan hoppua mihinkään. Siltähän jogurttikipon äärellä seisoskelu tietysti näyttää, hätäiseltä.

Ne Sidoste-sukat osoittautuivat hyväksi investoinniksi. Ne eivät ole siis vain sukat, vaan ovat hyväksi jaloille ja varmaan verenkierrolle ja ties mille. Jos lentosukat ehkäisevät pitkillä lennoilla veritulppia, niin eivät kai ne ainakaan haitaksi ole muussakaan istuskelussa. Sitä paitsi jalkoja ei töiden jälkeen väsytä samalla tavalla kuin ennen.

Niilo halusi selvästi tulla samaan kuvaan sukkieni kanssa.
Tänään sain käyttööni sairaaloissa petipotilailla käytettävät tukisukat, jotka ovat melkein kuin lentosukat, mutta kun lentosukat ulottuvat polvien alapuolelle, nämä Brevet-sukat ovat täyspitkät ja valkoiset. Laitoin heti ne jalkaani ja totesin niiden tuntuvan yhtä mukavilta kuin nuo Sidosteen sukat.

Jorma pilkkaa minua, että minulla on rasiamania. Tänäänkin ostin kolme mikroon soveltuvaa kippoa, pitkästä aikaa. Oikeasti rasiamania on takanapäin, mutta luulen, että jatkossa pitää olla tarkkana, ettei minusta tulisi tukisukkafriikkiä. Paitsi että siinä tuskin on mitään pahaa.

Ei kommentteja: