Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 30. marraskuuta 2013

Pattayalla riittää tapahtumia

päivis: Pattayan on ehtymätön juhlien ja kilpailujen tapahtumapaikka. Tänä viikonloppuna pidetään ilotulitusfestifaalit ja täällä Jomtienin puolella moottoriveneet ajavat kilpaa. Emme ole oikein paikallisten suomalaisten kanssa päässeet yhteisymmärrykseen, mitä sarjaa nyt ajetaan. Mainostauluissa puhutaan kuitenkin Formula ykkösistä. Hieman pienempiäkin veneitä on tänään merellä päristellyt oletettavasti kilpailumielessä.
Jomtienin rantakadun varressa seisoi komeita Formula-veneitä. Ei kuitenkaan
sellaista, jossa olisi komeillut Sami Seliön nimi. Kaikki kuskit näyttivät
olevan thaimaalaisia.

Ensi viikonloppuna puolestaan kisataan vesiskoottereiden world cupin merkeissä. Jos ei viikonloppuisin ole jotain erikoistapahtumaa, niin sitten on viikolla erilaisia kuningasperheen elämään liittyviä merkkipäiviä tai Buddhan kunniaksi pidettäviä juhlapäiviä. Juhlien määrä tuntuu joskus häkellyttävän runsaalta. Mutta kansatiedettä opiskelleena tiedän, että kyllä muinoin suomalaisetkin juhlivat ahkerasti milloin mitäkin. Juhlat ja juhlapäivien määrä on vuosikymmenten saatossa laimentunut, kun siirryttiin maatalousvaltaisesta Suomesta teollistuneeseen elämäntapaan.

Joulukuun 5. juhlitaan Thaimaan kuninkaan syntymäpäivää. Kuningas täyttää vuosia, joiden määrää en tarkalleen tiedä, mutta alkavat kuitenkin numerolla 8.

Olemme laiskoja osallistumaan mihinkään juhlatapahtumiin, mutta Suomen itsenäisyyspäivää kuitenkin juhlimme täällä Pattaya Suomi-Seuralla. Seuran kymmenvuotisjuhlaa taas vietetään oikein urakalla kahtena seuraavana päivänä eli 7.-8.12. Joulujuhlaankin suomalaiset kokoontuvat kuka mihinkin, me tietysti sinne, missä seura juhlat järjestää. Vaikka en vuosiin ole ottanutkaan paineita jouluvalmisteluista, niin todella mukava on, kun voi mennä valmiiseen joulupöytää laittamatta tikkua ristiin. Onneksi seuralla on ahkeria tekijöitä kantamassa vastuuta tuosta ruokapuolesta.

Ei kommentteja: