Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 19. elokuuta 2013

Jokilaakson kaneille maistuu pahvi

Kanit Ikea-pahvin kimpussa.
päivis: Aamulla katselimme ihmeissämme, kun kanit herkuttelivat pahvipakkauksilla. Olimme jättäneet pahvit pihaan purettuamme niistä eilen yhden ostamistamme Ikean kaapeista. Pahvin kimpussa oli parhaimmillaan neljä kania. Tosin ilmiö ei ole uusi, vaikka tietysti ihmetystä herättää edelleen se, miksi juuri pahvia. Kaneillahan oli aivan vieressään tuoretta syötävää. Samanlaisen näyn koimme joskus vuosia sitten Intiassa, jossa lehmät söivät pahvilaatikoita, vaikka niillekin oli tarjolla niityn antimia.

Kävimme päivällä Ikeassa katsomassa, löytyisikö sieltä sopivan kokoiset hyllyt parven alla olevaan työtilaamme. Löytyi, mutta Smartin kyytiin ne eivät mahtuneet. Illemmalla piti vaihtaa autoa ja käydä hakemassa huippuhalvat (toivon mukaan ei kuitenkaan huippuhuonot) hyllyköt. Samalla reissulla hain kolme laatikollista Mäkelänkadun asunnon keittiöstä varastoitua tavaraa ja Niilon.

Niilolle Jokilaaksoon ilmestynyt uusi koti oli lievä hämmennyksen aihe. Onhan se käynyt keskeneräistä Duokotia katsomassa Vihdissä, mutta lähes valmis ei ole sama kuin joskus nähty keskeneräinen. Kuten arvasimme, se ymmärsi heti kytätä kaneja lattian tasolle ulottuvien ikkunoiden takaa. Ja sen se teki aivan tyynen rauhallisena.

Saapa nähdä, miten ensimmäisenä yönä uni maistuu koiralle. Ehkä on hyvä, että yöt ovat jo pimeät ja ulkona tapahtuva vipellys jää näkemättä. Ehkä jää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kanipaisti9.6.2009 14:14 (Päivitetty 9.6.2009 14:14)


1 paloiteltu kani

500g keittojuureksia

suolaa

valkopippuria

6 dl nestettä

vehnäjauhoja suurustamiseen

3 dl punaviiniä

1 dl kuivattuja mustatorvisieniä

timjamia


Kasvislisuke:

200g lanttua

200g retikkaa

200g porkkanoita

200g kyssäkaalia

2 sipulia

100g punajuurta

1 tl suolaa

1/2 dl öljyä

2-3 rkl hunajaa

Käytä kahta pataa. Poista luut ja pane ne keittojuuresten kanssa uuniin toiseen öljyttyyn pataan. Ruskista hyvin ja anna paistua 5-10 minuuttia. Huuhtaise nesteet vesitilkalla jotta saat siivilöityä 6 dl kasvislientä. Ruskista kanin lihat hyvin pannulla ja pane ne keittojuuresliemeen hautumaan 45 minuutiksi.

Rakenna uuniin samaan aikaan kypsymään lisuke kasvispatana. Paloittele ainekset haarukoitaviksi ja pane toiseen öljyttyyn pataan kannen alle. Lykkää hunaja perään ja anna kypsyä siihen saakka kun saat kanipadan tarjoilukuntoon.

Suurusta lihojen liemi jauhoilla. Lisää kuivatut mustatorvisienet, lorauta punaviini, ripottele timjamia ja käännä myllystä tuoretta valkopippuria. Anna tasoittua. Tarjoa kasvislohkojen kera.

For life kirjoitti...

Kiitos vaan, mutta ei toimi kasvissyöjälle muuten kuin tuon lisukkeen osalta. Mutta täytyy tunnustaa: olen syönyt kaninlihaa. Se tapahtui kauan sitten, entisessä elämässäni, joskus 1970-luvulla, kun vielä söin lihaa. Maistui hyvältä, jos oikein muistan.