Kanit Ikea-pahvin kimpussa. |
Kävimme päivällä Ikeassa katsomassa, löytyisikö sieltä sopivan kokoiset hyllyt parven alla olevaan työtilaamme. Löytyi, mutta Smartin kyytiin ne eivät mahtuneet. Illemmalla piti vaihtaa autoa ja käydä hakemassa huippuhalvat (toivon mukaan ei kuitenkaan huippuhuonot) hyllyköt. Samalla reissulla hain kolme laatikollista Mäkelänkadun asunnon keittiöstä varastoitua tavaraa ja Niilon.
Niilolle Jokilaaksoon ilmestynyt uusi koti oli lievä hämmennyksen aihe. Onhan se käynyt keskeneräistä Duokotia katsomassa Vihdissä, mutta lähes valmis ei ole sama kuin joskus nähty keskeneräinen. Kuten arvasimme, se ymmärsi heti kytätä kaneja lattian tasolle ulottuvien ikkunoiden takaa. Ja sen se teki aivan tyynen rauhallisena.
Saapa nähdä, miten ensimmäisenä yönä uni maistuu koiralle. Ehkä on hyvä, että yöt ovat jo pimeät ja ulkona tapahtuva vipellys jää näkemättä. Ehkä jää.
2 kommenttia:
Kanipaisti
9.6.2009 14:14 (Päivitetty 9.6.2009 14:14)
1 paloiteltu kani
500g keittojuureksia
suolaa
valkopippuria
6 dl nestettä
vehnäjauhoja suurustamiseen
3 dl punaviiniä
1 dl kuivattuja mustatorvisieniä
timjamia
Kasvislisuke:
200g lanttua
200g retikkaa
200g porkkanoita
200g kyssäkaalia
2 sipulia
100g punajuurta
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
2-3 rkl hunajaa
Käytä kahta pataa. Poista luut ja pane ne keittojuuresten kanssa uuniin toiseen öljyttyyn pataan. Ruskista hyvin ja anna paistua 5-10 minuuttia. Huuhtaise nesteet vesitilkalla jotta saat siivilöityä 6 dl kasvislientä. Ruskista kanin lihat hyvin pannulla ja pane ne keittojuuresliemeen hautumaan 45 minuutiksi.
Rakenna uuniin samaan aikaan kypsymään lisuke kasvispatana. Paloittele ainekset haarukoitaviksi ja pane toiseen öljyttyyn pataan kannen alle. Lykkää hunaja perään ja anna kypsyä siihen saakka kun saat kanipadan tarjoilukuntoon.
Suurusta lihojen liemi jauhoilla. Lisää kuivatut mustatorvisienet, lorauta punaviini, ripottele timjamia ja käännä myllystä tuoretta valkopippuria. Anna tasoittua. Tarjoa kasvislohkojen kera.
Kiitos vaan, mutta ei toimi kasvissyöjälle muuten kuin tuon lisukkeen osalta. Mutta täytyy tunnustaa: olen syönyt kaninlihaa. Se tapahtui kauan sitten, entisessä elämässäni, joskus 1970-luvulla, kun vielä söin lihaa. Maistui hyvältä, jos oikein muistan.
Lähetä kommentti