Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 9. elokuuta 2013

Enää viisi yötä Merikonttikotiin

päivis: Kuukausi Asuntomessuilla alkaa olla takana. Enää yksi viikonloppu ja keskiviikoksi on tilattu konttikodin kuljetus Tuusulaan. Fiilikset ovat varmaan aika tavalla samanlaiset kuin niillä perheillä, jotka messujen päätyttyä pääsevät muuttamaan omiin, Metsäkaltevan tonteilla kiinteästi seisoviin koteihinsa.

Me haemme maanantaina Hyvinkäältä irtokamaa, jota ei voi jättää konttien sisälle kuljetuksen ajaksi. Silti sinne varmaan jää enemmän tavaraa kuin oli Vihdistä messuille matkatessa.

Merikonttikoti - kuinka tuohon niimeen onkaan tottunut, vaikka ennen Asuntomessuja puhuimme aina Duokodista - ei ole vielä valmis, vaikka se näyttää valmiilta. Sähköissä on vielä laittamista ja kaikkia lamppujakaan ei ole vielä kytketty, osa plafondeistakin on vain laitettu paikoilleen. Samoin paljon huomiota saaneen, kompostoivan ekokäymälänkin käyttöönotto onnistuu vasta ilmastointiputken asennuksen jälkeen. Ja sen ja monen muun laitteen käyttöohjeisiinkin pitää syventyä tosissaan, että osaamme käyttää niitä oikealla tavalla.

Sellaisia ovat esimerkiksi ilmalämpöpumppu, josta ei edes ollut suomekielistä käyttöohjetta, vaikka hintaa laitteella oli melkoisesti. Lämmön talteenottojärjestelmäkin vaatii opettelua.

Takkaa olemme sentään jo messujen aikana käyttäneet ja sen kanssa tuskin meneekään sormi suuhun.

Ihan oma juttunsa on vesijärjestelmän käynnistäminen. Meillähän ei vielä ole edes hankittuna säiliötä, jolla käyttövesi tuodaan. Sosiaalikontissa käytössä ollut vedenkuljetussäiliö saa jatkossa palvella harmaan veden pois kuljettamista.

Kiertoilmauunikin vaatii opettelua. Sellaista missään huusholleistani ei koskaan ole ollut. Yleensä olen mikroaaltouunienkin suhteen pelkistetyn mallin kannattaja, mutta luulenpa että opin tuon uudenkin lieden niksit. Haluan tietysti käyttää sitä, enkä vain ihastella.

Ei kommentteja: