Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 25. heinäkuuta 2013

Merikonttikoti ja Väyrysen jalasmökki

jormas: Paavo Väyrysen jalasmökki nousi lehtien palstoille aikoinaan eduskunnan kulukorvauskiistan vuoksi. Vuonna 1982 syntynyt kohu oli ensimmäisiä Väyrysestä syntyneitä valtakunnallisia puheenaiheita.Väyrynen oli ilmoittanut vakituiseksi asuinpaikakseen Keminmaan Lapissa, mikä oikeutti hänet nostamaan eduskunnan päivärahaa. Kävi kuitenkin ilmi, että Keminmaan "asunto" oli muutaman neliömetrin kokoinen siirrettävä jalasmökki. Pohjoisrannasta tuli lopulta Väyrysen virallinen osoite korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen perusteella.Väyrynen koetti kääntää imagotappion voitoksi ottamalla jalasmökin mukaansa eduskuntavaalikiertueelle.
Paavo Väyrysen jalasmökki Keminmaalla.
Onkohan polkupyörä Paavon jalasmökin seinustalla oma vai kylään tulleen naapurin?
Sanotaan, että ihmisen poliittinen muisti on muutaman kuukauden mittainen. Yksittäiset, osin politiikkaankin liittyvät asiat syöpyvät tai juurtuvat ihmisten mieliin kuitenkin loppuiäksi. Näin on myös Paavon jalasmökin laita, sillä kun puhumme asuntomessuilla rakennusluvan vaikeudesta Merikonttikodille, on yleisön meille tarjoama ylivoimaisesti suosituin ehdotus, että kannattaisikohan konsultoida Paavon kanssa.
Ei kannata, sillä oikeuden päätöskään ei tuonut hänelle virallista asuinpaikkaa siirrettävästä kodista. Asia vahvistui eilen, kun Väyrynen kävi vaimonsa kanssa tutustumassa Duokotiimme Hyvinkään asuntomessuilla ja kysyin häneltä konsultaatiota.
Mies oli kovin kiireinen, Merikonttikoti ei häntä kiinnostanut tai sitten huumorilla esittämäni kysymys ei vain istunut siinä tilanteessa Paavon huumorintajuun. Joten näillä tiedoilla ei Väyrysestä ole siirrettävien kotien markkinamieheksi omakohtaisista kokemuksista huolimatta tai juuri sen vuoksi.

Ei kommentteja: