Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Suomea ei enää tunneta Sibeliuksesta ja Paavo Nurmesta

päivis: Malesiassa meiltä on kyselty poikkeuksellisen usein, mistä olemme kotoisin. Varmaan sama kysymys esitetään muillekin valkoihoisille tai ehkä ylipäätään turistilta näyttävälle. Vaikuttaa siltä, että myös aasialaiset matkustelevat paljon ja joukossa on tietysti jos jonkinmaalaista ihmistä.

Kun vastaamme, että Suomesta, tai siis Finland, moni vaikuttaa tietäväiseltä, mutta aika moni on aivan hoomoilasena. Heille tarkennamme, että Skandinavia. Ja jos sekään ei tuo tuttuuden tunnetta kysyjälle, täsmennämme että Europe. Ja siihen yleensä vielä lisäyksenä, että north.

Nämä ukot eivät meidän kotimaatamme kyselleet, vaan keskittyivät pelaamaan
kovin kotitekoisen näköistä lautapeliä Malesian George Townissa.

Mutta yllättävän monelta on tullut kuin kaapin hyllyltä sana Helsinki. Tai että meillä on kylmää. Yksi kysyjä puolestaan tiesi, että Suomessa kalastetaan kovasti. Oli varmaan kuullut järvistämme. Mutta ei tosiaan kukaan heitä Sibeliusta tai Paavo Nurmea, joista Suomi muinoin tunnettiin. Ja ihme kyllä, vaikka täällä Malesiassa onkin formularata, myöskään Kimi Räikköstä ei kukaan ole osannut yhdistää Suomeen. Nokian kylläkin. Ja tietysti varmaan Angry birdsin, jota voi nähdä vaikka missä yhteydessä.

Olemme nyt muun muassa juoneet Angry birdsin pullotettua vettä. Tai tuskin kovin moni tietää, että lintu on kotoisin Suomesta, Rovion päämajasta Espoon Keilaniemestä. Niin paljon Angry birdsejä tällä pallonpuoliskolla on nähty, että hieman epäilyttää, meneekö niistä kovinkaan monta euroa tai edes senttiä Rovion pussiin. Lintu on myös inspiroinut käsityöläisiä. Thaimaassa rannalla myydään puisia lintuja ja itse ostin markkinoilta pienen maton, jossa on vihreä lintu. Se ei päätynyt lattialle, vaan työtuolin pehmusteeksi.

Ei kommentteja: