Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Singapore kutsuu - ehkä Malesiakin

päivis: Tänään on vietetty aamua pakkaamisen merkeissä. Paljon pakattavaa tosin ei ole, vain käsimatkatavarat. Lento Bangkokista Singaporeen lähtee illalla ja lentokenttäbussi täältä kello 16.


Na Jomtienin omakotialueella pysähdyimme sillalle
ihmettelemään matalalla olevaa vettä
Tunnit tuntuvat matelevan, joten aikaa oli myös pieneen kotiseutukierrokseen. Ensin tietysti tarkastettiin Seven Seasin työmaa, jossa paalutusurakka jatkuu. Jonkinmoisen temppelialueen kautta löysimme myös reitin Na Jomtienille, jossa on muun muassa hieno omakotialue veden äärellä. Nyt vesi oli poikkeuksellisen alhaalla.


Sillalle jolkotteli myös ystävällinen koira kulkunen kaulassaan.
Rantoja Pattayalta etelään on monenlaisia. Yksi oli lähes tyhjä. Johtuiko sitten pilvisestä säästä (asteita kuitenkin päälle 30) vai siitä, että väki on täältä pikkuhiljaa kaikonnut. Moni lähtee Songkranin jaloista pois, joko kotimaahan tai ulkomaille.

Tosin joku lehti tiesi kertoa, että tänne myös odotetaan valtaisaa määrää ulkomaisia turisteja nimenomaan vesijuhlien ajaksi. Ei kiitos meille! Kun Songkranin on kerran kokenut, se riittää.

Kelluvilla markkinoilla ei ole tullut tällä reissulla käytyä, joten sekin puute korjaantui. Tosin siellä on meininki muuttunut niin, että vain osaan alueesta pääsee kulkemaan estelemättä. Osaan alueesta pitää mennä lipunmyynnin kautta. Sitä vähän aavistelimme jo edellisen käynnin yhteydessä. Ei kyllä tullut katsottua sen kummemmin, mitä ticket olisi maksanut vai maksoiko kuitenkaan mitään. Veikkaan että maksaa.

Kelluvien markkinoidenkin osalta voi ajatella, että yksi kerta riittää. Se on kyllä tullut koettua useamminkin, mutta ehkä yksikin kerta riittäisi. Ideahan on todennäköisesti kopioitu Bangkokista, jossa kelluvat markkinat (Floating Market) on aidossa jokimiljöössä. Täällä lähinnä kuravettä muistuttavassa tekoaltaassa. Siitä erikoinen täkäläinen markkinapaikka on, että siellä ei juurikaan näe länsimaisia turisteja. Kiinalaisia ja muualta Aasiasta tulleita on sitten senkin edestä.

Ei kommentteja: