Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Halki Malesian

päivis: Eilinen päivä meni junassa istuen. Onneksi valitsimme ykkösluokan vaunun, sillä se oli ilmastoitu. Myös penkit olivat leveämmät ja pehmeämmät kuin kakkosluokassa. Ilmaistoitu tarkoitti toisaalta sitä, että matkan aikana piti lisätä vaatetusta eli vaunussa oli kylmä.

Olin henkisesti varautunut siihen, että junassa on tarjolla jotain syötävää, mutta se ei ehkä ole minulle sopivaa. Olin hieman väärässä, mutta saimme kyllä hyvinkin popsittua kaikki matkalle varaamamme banaanit, perunalastut ja pähkinät ennen pitkäksi venähtäneen matkan päättymistä. Ykkösluokkaan (oletan että vain siihen) tarjoiltiin ilmaiseksi vettä ja kahdesti muovirasiaan pakattuja banaanikakun palasia. Niillä eväillä ja ravintolavaunusta ostetulla varovaisesti sanottuna epäilyttävällä, kalatäytteisellä kolmioleivällä mentiin iltaan asti.
Tällä junalla matkasimme halki Malesian mahtavien maisemien Singaporeen.
Rataa ei ainakaan kaikkialla ole vielä sähköistetty, joten vetovaununa toimi
perinteinen dieselveturi. Aika kovaa sekin kulki varsinkin alamäkiä mennessään.
Meillä on ollut tällä reissulla tarjolla majoitusta, joka on ehkä jo parhaat päivänsä nähnyt. Sitä samaa voi sanoa ykkösluokan junasta. Joskus sekin on oletettavasti ollut ihan upea. Malesia kuitenkin panostaa selvästi junareitteihin. Näimme paljon uusien kiskojen rakennustyömaita ja suuri osa asemista on aivan uusia tai niitä oltiin parhaillaan rakentamassa.

Päivän pelastus oli lopulta noin 14 tunnin junamatkan päätteeksi mikäs muu kuin Mäkki Woodlandin jonkinlaisella bussien ja MRT-junien keskusasemalla.

Olimme varanneet hotellin netistä jo entuudestaan tutulta Geylonin alueelta, sillä sieltä on helppo pääsy MRT-junareiteille. Lähin asema on Kallang, jolta pääsee suoraan muun muassa lentoasemalle. Onneksi edellisessä hotellissamme ei ollut tilaa, joten piti heittää arpaa ja valita joku muu alueen lukuisista budget-hotelleista. Voi melkein sanoa, että arpatuuri oli kohdallaan: molemmille oma yöpöytä ja yövalo, tilava kylppäri, vedenkeitin ja kahvia. Lisäksi telkkarissa pyöri joku tenniskanava, josta aamulla seurasimme, miten Jarkko Nieminen otti joskus lähiaikoina pelatussa Monacon ATP-turnauksessa selkäänsä ehkä kauden ykkössijoitetulta. Mielestäni Nieminen kyllä taisteli, vaikka kirjoitinkin, että otti selkäänsä.

Tämä päivä lorvitaan vielä täällä Singaporessa ja illalla alkaa kotiinpaluun viimeinen osio. Tein juuri lähtöselvityksen netin kautta.

Ei kommentteja: