Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Etätyöjakso lopuillaan

päivis: Tämänkertaisista etätyöpäivistä on enää jäljellä tämän päivän rippeet ja huominen. Keskiviikosta alkava loma jatkuu siihen asti, kunnes olemme taas kotimaisemissa.

Etätyöt ovat toteutuneet aika tavalla suunnitellun mukaisesti. On ollut lehden ja vuosiraportin tekoa, nettisivujen ylläpitoa ja monta muuta etukäteenkin tiedossa ollutta tekemistä. Sähköposti lohkaisee ison osan työpäivistä.

Jos etätöistä pitäisi sanoa jotain negatiivista, se on ehkä se, viiden ja kesäaikaan neljän tunnin aikaerosta johtuen, että työpäivä usein päättyy vasta illalla. Kun täällä kello on yhdeksän tai kymmenen, Suomessa vasta lopetellaan töitä. Koska haluan kuitenkin hoitaa sähköpostien kautta tulevat työt ajallaan, se tarkoittaa, että iltaisin vielä päivystän sähköpostia ja vastailen, silloin kun on vastattava. Enhän voi varmaksi tietää, venyttääkö joku muukin päiväänsä ja odottaa vastaustani.

Suomen talvi on kaunis, mutta silti vietän siitä mielelläni
osan Thaimaan lämmössä tällä kertaa kevättä odotellen.
Työpäivästä tulee siis usein kovin pitkä, koska me heräämme aamulla varhain (silloin kun Suomessa ollaan vasta nukuttu muutama tunti) ja työtkin tulee aloitettua varhain. Aamun ja illan väliin tietysti mahtuu kävelylenkkiä, uimassa käyntiä ja rannalla tai altaalla ajanviettoakin. Silti joskus jää päivästä tunne, että töissä on tullut oltua kiinni vähän liiankin kanssa.

En silti valita. Mieluummin teen töitä täällä kuin Suomessa, kun siihen kerran on tarjoutunut mahdollisuus.

Ei kommentteja: