Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 7. helmikuuta 2013

Merikonttikoti ja julkisuus

päivis: Merikonttikotien julkistamisesta on aina silloin tällöin käyty keskustelua, mutta mitään konkreettista ajatusta ei ole toistaiseksi itse viety eteenpäin. Itse olin ajatellut, että ainakin siinä vaiheessa, kun Duokoti ja Sinkkukoti ovat esillä Hyvinkään asuntomessuilla, ne saavat julkisuutta. Jos siis olemme siellä. Sehän on vielä hieman vaiheessa eli epävarmaa. Mutta sitten tulikin tuo paikallislehti ja päätti puolestamme.

Keski-Uusimaan toimittaja ja kuvaaja kävivät vielä tänään Jokilaaksossa, koska haluavat pienen kainalojutun varsinaisen konttikotijutun yhteyteen. Samalla saimme kuulla, että se ensimmäinen Merikonttikodin julkistamisjuttu on ensi sunnuntain lehdessä. Eikä sen enempää eikä vähempää kuin koko sivun mittaisena.

Matkakotiasumista varsinkaan talvella moni ei ehkä ymmärrä.
Tapa, jolla julkistaminen tapahtuu, kääntää huomion vääjäämättä meihin henkilöinä. Siinä ei tietenkään mikään mene väärin, sillä kyllä koko siirrettävän kodin idea ja visio on meiltä lähtöisin. Oman osuuteni tiedän ja vielä kirkkaammin sen, että ilman Jorman sinnikkyyttä tässä ei oltaisi. Meillä saattaisi olla Matkakodin lisäksi kakkoskotina tai työhuoneena Jokilaaksossa joku säälittävä vanha matkailuvaunu tai sitten olisimme lähteneet kehittelemään pyörillä liikkuvaa asumusta, jollaisen rakentamista kävimme aivan alkuvaiheessa katsomassa Tallinnassa. Jostain syystä olimme saaneet kipinän siirrettävään asuinrakennukseen ja pitkän ja vaikean kehittelyn lopputulos alkaa nyt häämöttää.

Tämänpäiväisestä haastattelusta syntyvä kainalojuttu on varmaan ihan oma lukunsa. Uskon, että moni Keskarin lukija ja muukin asioistamme tietävä saattaa pitää meitä puolihulluina konttikotitouhuinemme. On varmaan niin kuin heittäisi löylyä kiukaalle, kun lehti vielä julkistaa nykyisen asumismuotomme Matkakodissa. Sehän kai mielletään, näin talvisaikaan varsinkin, lähinnä erilaisten reppumiesten tilapäiseksi ja pakon sanelemaksi tavaksi järjestää asumisensa työpaikkakunnalla.

Ei kommentteja: