Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Florida ja päiväkeskus

jormas: Maailma ja elämä nakkelee meitä moneen suuntaan. Varsinkin, jos pidämme ovia avoinna moneen suuntaan emmekä sulje niitä niin sanotusti varmuuden vuoksi.
 
Tänään menen Tallinnaan, jossa on tarkoitus tavata paikallisen tehtaan johtaja, joka kiinnostunut Merikonttikodeista, niiden valmistamisesta sekä markkinoinnista Viron markkinoille. Viikon kuluttua tapaan samasta maasta, saman asian vuoksi toisen ryhmän Suomessa. Tarkoitus on käydä silloin myös Selkissä katsomassa koeasuntojemme valmistumista.
Aikoinaan on tullut kierrettyä Vironmaata ristiin rastiin ja siellä(kin) on paljon ihmisiä, jotka asuvat hyvin puutteellisesti ilman erityisiä asumisen rajoitteitakin. Ellei sitten köyhyyttä lasketa sellaiseksi.

Mutta muuallakin on resuttu. Yksi kohde, jonka jo luulin jättäneeni taakse, on Florida. Siellä tarkemmin "suomalaiskaupunki" Lake Worth. Ruotsalaiset asuvat viereisessä Lantanan kaupungissa.
Alkuviikosta sain nimittäin mieheltä menneisyydestä mielenkiintoisen puhelun. Ydinkysymys kuului olisiko minulla kiinnostusta olla mukana käynnistämässä päiväkeskustoimintaa Floridassa.
Hannun kanssa olen touhunnut joskus aiemminkin monta mielenkiintoista projektia, joista yksi ikimuistoinen on matka moottorikelkalla läpi Suomen Lapin ja Norjan tuntureiden aina Altajoelle saakka.
Siellä taisin hämmentää paikallisia, sillä rannalla riisuin kelkkahaalarit ja pulahdin Jäämereen uimaan. Karaisi ja virkisti kummasti. Ja Hannu totesi, että alle kolmekymmentäasteinen vesi on ainoastaan katselemista varten. Lämmintä vettä hän sitten aikoinaan löysi muun muassa kanssani Floridasta. Joka tapauksessa nyt tarkoitus on istua kuun vaihteessa alas ja katsoa tulisiko päiväkeskushankkeesta Amerikan mantereelle jotain.

Jokaisessa maassa on muuten omat ihmeellisyytensä. Tässä yksi Floridan osavaltiosta. Aikoinaan ihmettelin siellä kaupan kassoilla miksi jotkut asiakkaat saivat ostoksia maksaessaan vaihtorahojen kanssa tai muuten mukaansa pinon paperipusseja. Se selvisi aikanaan. Koska kyseisessä osavaltiossa oli oluen nauttiminen julkisella paikalla kielletty, sai sitä kaupasta ostanut mukaansa yhtä monta paperipussia kuin oli ostanut oluttakin. Kadulla kun niitä sitten helteessä janoonsa tai muuten siemaili, piti tölkki tai pullo laittaa ensin paperipussiin. Sen jälkeen juominen oli yleisellä paikalla hyväksyttävää ja normien mukaista kaikin puolin.

Ei kommentteja: