Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Thaimaa tutuksi

päivis: Jorma kirjoitti eilen monista asioista, joita pitää oppia tietämään, voidakseen elää mahdollisimman vaivattomasti arkea vieraassa maassa. Tässä tapauksessa Thaimaassa. Meidän "kotoutumistamme" ovat ilman muuta helpottaneet Pattaya Suomi-Seura ja sitä ja montaa muutakin kautta tutuksi tulleet, täällä pitempään oleilleet suomalaiset.

Tutustuminen Thaimaahan ei kuitenkaan kaikilta osin pidä sisällään hyödyllistä tietoa. Harmillisen usein tulee tunne, että toisille tarjottu tieto ei aina edes perustu tosiasioihin. Aina vain joutuu kuuntelemaan niitä, jotka haluavat mollata tätä maata oikein urakalla. Sitä on vaikea käsittää, koska nuo samat ihmiset kuitenkin ovat viihtyneet täällä vuosikausia. Tottahan kritisoida saa ja sitä teen välillä itsekin, mutta turhaa haukkumista en käsitä.

Baaritytöt ovat raskaasta työstään huolimatta iloista väkeä. Iltaan
valmistaudutaan huolella meikkaamalla ja hiusten laitolla.
Esimerkki: Olen ottanut rannalla hieronnan, jota kuuloetäisyydellä oleva suomalainen kommentoi toteamalla, että hieroja ei osaa hommaansa. Minä sentään olin siinä hierottavana ja olin tyytyväinen. Otin toisenkin kerran jalkahieronnan ja sama suomalainen oli taas todistamassa tilannetta. Koska olin edelliskerran kommenteista antanut hänelle haisevan vastalauseen, hierojan haukkuminen tapahtui nyt sillä välin kun olin uimassa. Tällä kertaa käytetyt sanat olivat olleet edellistä karkeammat. Suomalainen jopa oli tietävinään hierojan taustat ja laiskuuden edellisessä työpaikassaan. Aivan uskomatonta.

On mukava huomata, että täällä on myös sellaisia suomalaisia, jotka haluavat jakaa mahdollisimman todenperäistä ja monipuolista tietoa Thaimaasta. Pattaya Suomi-Seuran internetsivuilla on esimerkiksi palvelu, jonne voi laittaa Pattayalle tuloon tai täällä oleskeluun liittyviä kysymyksiä. Niihin voi puolestaan vastata kuka tahansa. Myös seuran hallituksen jäseniin otetaan usein yhteyttä sähköpostitse ja kysellään neuvoa.

Myös monilla netin keskustelupalstoilla Thaimaa-aiheista käydään vilkasta vuoropuhelua. Aivan äskettäin naureskelimme gekoista käydylle keskustelulle. Gekothan vähän niin kuin kuuluvat täällä lähes joka huushollin vakioeläjiin. Ne ovat sitä paitsi hyödyllisiä, koska käyttävät ravinnokseen hyönteisiä. Joku gekkokammoinen kysyi esimerkiksi, että onko niitä myös korkeatasoisissa hotelleissa. Varmasti on. Joku yhtä kammoinen oli onneksi vastannut, että niihin tottuu ja liskojen ylipäätään hän totesi olleen perheen lasten erityissuosiossa.

Aika usein tuntuu, että Thaimaahan tulijat unohtavat, että tämä ei ole Suomi. Sitä paitsi meillä on mainio sanonta, joka kannattaa missä tahansa ulkomailla muistaa: "maassa maan tavalla".

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Thaimaalaiset puhuvat gekosta, joka on lähes puolimetrinen ja lähes käsivarren paksuinen ilmestys, joka päästelee hirveitä ääniä. Sellainen asusteli makuuhuoneessani kaapin takana ja kerran pääsin sen näkemään, kerrassaan kamala ilmestys. Pieniä liskoja kiipeilee yhtenään seinillä ja niitä thaimaalaiset kutsuvat nimellä "ginzok" ja ne näkyvät napsivan suihinsa pikku hyönteisiä tavan takaa.