Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 25. lokakuuta 2012

Päivä merellä

päivis: Heti alkuun täytyy tunnustaa, että minusta ei ole snorklaajaksi, vaikka homma vaikuttaakin helpolta ja tosi mukavalta. Hengitys vain ei toimi niiden laitteiden kanssa. Tämä tuli todistettua, kun osallistuimme kalastusmatkalle, jonka yhtenä osana oli tuo snorklaus.
Jormalta snorklaus sujui kuin leikki.

Suomalaisvetoisen Siam Great Adventures -nimisen firman tyylikäs pikkubussi haki meidät Soi Welcomilta ja vei suomalaisen kipparimme ja neljä muuta matkustajaa niin ikään tyylikkään Ocean Marinan rantaan. Pienvenesatamassa odotti firman vastikään hankkima edelleen sekin tyylikäs alus, jolla ajelimme merelle. Arviolta olimme enimmillään noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä rannasta välillä kalastajat kalastusta harrastaen, mutta kävimme myös matalikolla lähellä pientä saarta.

Pienellä saaliilla olisi ollut monta jakajaa.
Päivä merellä ei ole hassumpi valinta, vaikka ei kalastusta harrastakaan. Oli mukava seurata toisten intoa ja erityisen hyvilläni olin jokaisesta takaisin mereen heitetystä kalasta. Thaikkulainen apukapteeni nimittäin tunsi hyvin kaikki erikoisen näköiset kalat ja varmisti, että liian pienet arvokalat palautettiin mereen kasvamaan.

Koska aluksella ei päässyt saaren rantaan, sinne piti uida. Totesin, että paljon helpompi on uida sama matka altaassa. Aallokko oli jonkinmoinen, mutta vaikka jalka olisi ehkä yltänyt jo ennen rantaa pohjaan, en sitä uskaltanut edes kokeilla, sillä apukapteeni varoitti näkemistään merisiileistä. Niihin ei kuulemma kannata jalkaansa tökätä.

Ei kommentteja: