Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 10. syyskuuta 2012

Säätiedotus

päivis: Löydän itsestäni marmattajan, kun on kyse säätiedotteista. Melkein mikään ei harmita niin kuin väärin annettu sääennuste. Viime viikolla radiossa hehkutettiin, että tällä viikolla tulee helle. No ei tosiaan tullut. Tosin ne hehkuttelijat eivät olleetkaan meteorologeja, mutta jostain sieltä Ilmatieteen laitoksen suunnalta kai olivat tuon, nyt typerältä kuulostavan ajatuksen poimineet.

Oikeaa talvea odotellessa.
Tälle viikolle telkkarin säätiedotteetkin vielä viime viikolla lupasivat pariakymmentä astetta. Mutta nyt tietoja on tarkistettu ja hyvä jos päästään 15 asteeseen. Tänään ei mielestäni pitänyt sataa, mutta niinpä vain on tihuutellut pitkin päivää. Kahtena edellisyönä on ollut tosi kylmäkin. Äsken sentään tarkeni palelematta, kun kävin Niilon kanssa iltakävelyllä. Yhtenä iltana jo kaipailin päälleni kelsiturkkia.

Tarkkailemme päivittäin Bangkokin lämpötiloja. Ne ovat lähes poikkeuksetta päälle +30 astetta oli sitten mikä vuodenaika tahansa. Jos lämpötilaksi ennustetaan alle 30, niin jopa kuulostaa kylmältä. Melkein aina Bangkokissa näyttäisi olevan pilvistä, aika usein ennusteen mukaan myös ukkostaa.

Pattayalla, jonne Jorma pyyhältää jo viikon päästä, ei ole aivan samanlainen sää kuin Bangkokissa. Sadetta ei ainakaan ole niin usein kuin Bangkokiin ennustetaan. Mutta se, että sää tuntuu kylmältä, jos lämpötila laskee alle 30 asteen, ei ole mikään vitsi. Lämpimään säähän tottuu niin nopeasti, että muutaman asteen lasku vaikuttaa kylmältä säältä. Siihen sitten vielä vähän tuulta mukaan, niin kyllä palelee. Kaikki on niin suhteellista.

Ei kommentteja: