Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 8. syyskuuta 2012

Kasvihuoneen sato hiipuilee

päivis: Kasvihuone on tuottanut hyvän tomaatti-, avomaankurkku- ja persiljasadon. Retiisit onnistuivat vain ensimmäisellä kerralla, toiset nauharetiisit olivat kuin varjo ensimmäisistä. Persilja taas ei alkuun näyttänyt kasvavan ollenkaan, mutta sitten kun kasvu pääsi vauhtiin, persiljaa on riittänyt. Kun tulisi vain syötyä.

Kymmenestä maahan kaivetusta perunastakin on jo voitu keitellä vaikka kuinka monta kattilallista syötävää. Mitään uusia perunoita ne eivät tietenkään ole, koska laitettiin maahan vasta kesäkuun alussa. Perunoiden merkistä ei silloin ollut tietoa, mutta keitettynä veikkaisin niiden olevan Pitoa. Sen verran hajoavia näyttävät olevan.

Avomaankurkkua on syöty päivittäin, mutta nyt niiden kasvu näkyy hiipuvan. Kurkut eivät kasva enää kunnolla edes suoriksi, vaan ovat omituisia vänkkyröitä. Muistan kun EU jossain vaiheessa vaati, että kauppoihin saa laittaa myyntiin vain suoria kurkkuja. En ymmärrä minkälaiset madon luvut kurkuille pitää lukea, että ne ymmärtävät kasvaa suoriksi.

Lyhyet avomaan kurkutkaan eivät tottele EU-määräystä
kasvaa suoriksi. Tomaatit kypsyvät hitaanlaisesti.
Tomaattia lykkäisi vaikka kuinka paljon, mutta eivät meinaa millään kypsyä. Veikkaan, että viimeiset tomaatit pitää poimia raakoina ja yrittää kypsentää sisätiloissa.

Herneviljely meni poskelleen ja vinkkejä kuunneltuamme olemme tulleet käsitykseen, että kasvihuone oli herneelle liian lämmin paikka. Tämä pitää muistaa ensi keväänä. Kasvihuoneen ulkoseinustalla multasäkeissä mansikan varret ja lehdet kasvoivat hurjasti, mutta satoa ne tuottivat vain nimeksi. Sisällä amppelimansikka taas on lykkinyt pitkän aikaa pieniä marjoja.

Porkkanoille kasvihuoneessa oli luultavati liian vähän multaa ja niitä ei tullut harvennettua niin kuin olisi pitänyt. Kyllä niitäkin on syöty, mutta harvakseltaan. Tillin viljely ei onnistunut ollenkaan.

Ei kommentteja: