Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Selliasumista?

päivis: Äskettäin uutisoitiin New Yorkista päätös muuttaa uusien asuntojen minimikokoa. Vuodesta 1987 lähtien se on ollut 37 neliötä, mutta nyt on annettu lupa rakentaa lähes kymmenen neliötä pienempiä asuntoja. Niiden suunnittelusta on myös järjestetty arkkitehtikilpailu.

Uutisen kirjoittanut suomalaistoimittaja oli heti hyvin amerikkalaishenkinen tekstiä väsätessään ja uutisoi uuden ajatuksen selliasumiseksi. Hänen mielestään esillä olleissa suunnitelmissa 28-neliöiseen asuntoon on sullottu erinäisiä, asumisen kannalta tärkeitä asuntoja. Kyllä hieman nauratti.

Tämäkö on selli?
Onhan meilläkin Suomessa jotain säädöksiä uusien asuntojen minimikoosta, mutta kyllä 28-neliöinen asunto on jotain muuta kuin selli. En pidä edes Matkakotiamme sellinä, vaikka sen neliömäärä on tiukasti laskien varmaan noin 18. Meillä tietysti on kodissamme ikkunoita ja valoa huomattavasti enemmän kuin normiyksiössä. Kattoikkunat tuovat valoa vielä lisää ja joskus mukavia näkymiä. Kerran esimerkiksi näin kattoikkunasta, miten kaksi kurkea lensi kotimme yllä.

Asiasta kertoneen nettisivun yhteydessä lukijoilla oli mahdollisuus kommentoida uutista ja joku onneksi jo totesikin, että hyvin ainakin hän mahtuu 22-neliöiseen kaupungin vuokra-asuntoonsa.Tokihan meilläkin joskus tekee tiukkaa, mutta kyllä selliasuminen 28-neliöisen asunnon kohdalla on täysin väärä termi. Kirjoittaja ei selliä ole koskaan tainnut nähdäkään. Suosittelen kaikkitietävälle toimittajalle vierailua johonkin rangaistuslaitokseen.

Ei kommentteja: